top of page

Nye Visumregler krever forsikring


Innehavere av Non-Immigrant O-A-visum, vil i fremtiden mÄtte bevise at de har en forsikringsdekning pÄ minst 100.000 dollar som dekker Covid-19.



Forslaget ble godkjent av kabinettet tirsdag og Traisuree Taisaranakul, talskvinne for regjeringen, sa at regelendringen ville gjelde alle innehavere av ett Ă„rs visum.


Den nye regelen kommer som fĂžlger en endring av regelverket som ble godkjent av kabinettet i april i fjor.


Den nye regelen gjelder ikke for andre visumkategorier.


For Þyeblikket mÄ innehavere av Non-Immigrant O-A-visum ha en forsikringsdekning pÄ minst 40 000 baht for poliklinisk behandling, og 400 000 baht for behandling pÄ sykehus.

De er ogsÄ pÄlagt Ä kjÞpe thailandsk helseforsikring via et dedikert nettsted, som i fÞlge Bangkok Post er problematisk.



Fremtidige Non-Immigrant O-A-visumsÞkere mÄ nÄ dokumentere at de har en forsikring med Covid-19 dekning, og hvis de er kvalifisert for en statsstÞttet velferdsordning eller forsikring, gjelder den samme minimumsdekningen.


De som Ăžnsker Ă„ fornye sine Non-Immigrant O-A-visum, kan fritt velge og kjĂžpe forsikringen fra utlandet.


Hvis de har tilgang til statsstÞttet forsikring, mÄ de sende inn dokumentasjonsbevis verifisert av sitt lands ambassade eller av utenriksdepartementet i hjemlandet.


Hvis noen nektes den nÞdvendige Covid-19-forsikringen fordi de anses Ä vÊre i en risikogruppe, mÄ de fremvise avvisningsdokumentet samt bevis pÄ Þkonomisk sikkerhet, bankkonto eller annen helseforsikring verdsatt til minst 100.000 dollar.


Traisuree sa at siden kabinettet i prinsippet hadde godkjent den nye regelen, ville neste skritt vĂŠre at Immigration skulle publisere alle detaljer og gjĂžre den offisiell.


Utenriksdepartementet vil ogsÄ arbeide for Ä forbedre prosedyren for Non-Immigrant O-A-visumprosedyre, mens Folkehelsedepartementet og innenriksdepartementet vil ha ansvaret for Ä endre relaterte forskrifter og opplyse publikum om dem.


Traisuree sa at de nÄvÊrende Non-Immigrant O-A-visumbestemmelsene, var mangelfulle, ettersom expats over 70 Är ikke kunne kjÞpe forsikring i Thailand, noe som fÞrte til at de ble diskvalifisert fra Ä forlenge oppholdet i riket.


Kilde: Bangkok Post





(Annonse)


bottom of page