top of page

Pattani selskap omgjør marint søppel til nye sko

Flip flops, sandaler, thongs, uansett hva du vil kalle dem, blir ofte sett skylt opp på strendene sammen med plastposer og flasker. Men nå blir de gamle glemte skoene forvandlet til nye flip flops av et Pattani-selskap som heter Tlejourn, en thailandsk frase som betyr "vandrende over havet."
Foto Tlejourn Facebook

Ved hjelp av gamle sandaler som finnes på stranden, renser og makulerer Tlejourn dem i små biter. Delene blir deretter blandet med polymert lim og støpt til form av en sandal.

Foto Tlejourn Facebook

Det går ca med 10 gamle sandaler for og lage 1 par flip flops. Et par Tlejourn-flip flops koster 399 baht. sandalene er laget av lokalbefolkningen i Pattani, som samler inn søppel inn fra strendene i nærheten, sier selskapet.

Foto Tlejourn Facebook

Prosjektet startet nesten ved et uhell. Prince of Songkla University-foreleser Nattapong Nithi-Uthai tok kontakt med Trash Hero, en frivillig organisasjon med lokale opprydningsgrupper, for å be om litt havavfall å eksperimentere med. De frivillige stilte opp ved huset hans med tusenvis av flip flops. De var revet opp av sjøen og noen hadde groe på seg.

Foto Tlejourn Facebook

Trash Hero Pattani består av frivillige som samler marint avfall som finnes på strendene rundt Satun øyene i Sør-Thailand. På et tidspunkt samlet de 80 tonn flip flops i en tre måneders periode, forteller Tlejourn.

Foto Tlejourn Facebook

Med en mengde gamle, verdiløse flip flops, jobbet Nithi-Uthai sammen med andre universitetsforskere om en plan for å resirkulere søppel og gjøre dem om til kvalitetssko.

Foto Tlejourn Facebook

Selskapet opererer nå på en nullprofittmodell. Trash Hero forsyner de med det meste av søppel som ble brukt til å lage sandalene.


Tlejourn samarbeider også med selskaper for å komme med spesielle design for de resirkulerte skoene.
Comments


bottom of page