top of page

Siste: SET innstiller handel med Thai Airways-aksjer

Handelen med Thai Airways-aksjer ble suspendert av bÞrsen i Thailand i ettermiddag etter at revisorer nektet Ä godkjenne Ärsregnskapet for de seks mÄnedene til 30. juni.

Revisor Deloitte Touche Tohmatsu Jaiyos sa at den ikke kunne komme til en konklusjon om uttalelsene som skyldes til problemer inkludert manglende likviditet og mislighold av gjeld, som skapte "vesentlig usikkerhet" og kan pÄvirke verdien av eiendeler og forpliktelser.


Det konkursrammede Thai Airways tapte omtrent 28 milliarder baht de fÞrste 6 mÄnedene i Är, tapet kan hovedsakelig tilskrives Covid-19-pandemien, som har pÄvirket driften negativt.


Flyselskapets fungerende president sa i dag at pandemien har fĂžrt til at mange land, inkludert Thailand, har lukket grensene som igjen setter en stopper for flyreiser


For fÞrste kvartal i Är avslÞrte Charnsin Treenuchagron at det nasjonale flyselskapet og dets tilknyttede selskaper registrerte 38 milliarder baht i konsoliderte inntekter, et fall pÄ 23,7 milliarder baht hittil i Är, hovedsakelig pÄ grunn av den drastiske reduksjonen i passasjerer og gods . Utgiftene for samme kvartal utgjorde 42,6 milliarder baht, omtrent 8 milliarder baht, eller 15,8% lavere i fjor, noe som resulterte i et tap pÄ 22,7 milliarder baht.


I andre kvartal intensiverte Covid-19-pandemien seg, og pÄvirket flyreiser over hele verden, og tvang Thailands luftfartsmyndighet til Ä forby alle innkommende flyvninger midlertidig, sa Charnsin, og la til at Thai Airways ble tvunget til Ä stanse operasjonene midlertidig fullstendig.


Til tross for det innkommende flyforbudet, la han til at flyselskapet fortsetter Ä stramme beltet for Ä opprettholde likviditeten og driver charter- og hjemtransport, og avslÞrer at antall passasjerer i lÞpet av fÞrste halvÄr hadde falt 98,6%, til rundt 80 000.







bottom of page