top of page

Siste: Thai Airways videre skjebne utsatt med enda en uke


Avstemningen om Thai Airways plan for restrukturering ble i dag utsatt med enda en uke, i fĂžlge Bloomberg.

En avstemning om hvorvidt kreditorene skal godkjenne Thai Airways Internationals gjeldsstruktureringsplan, er forsinket med omtrent en uke, ifÞlge selskapets juridiske rÄdgiver.


Kreditorene mÞttes i dag onsdag pÄ en videokonferanse for Ä diskutere omstillingsplanen, og noen foreslo da Ä utsette avstemningen til neste uke, sa Kitipong Urapeepatanapong, styreleder for Baker & McKenzie i Bangkok, Kreditorer som har 10% av gjelden kan sÞke forsinkelse, sa Kitipong.


Kreditorene planla i dag mÞte via videokonferanse for Ä stemme over planen for restrukturering. Flyselskapet, som har en samlet gjeldsforpliktelse pÄ minst 410 milliarder Baht, foreslo i mars en treÄrig frys pÄ tilbakebetaling av lÄn i en av landets mest profilerte omstillinger.


Thai Airways sÞker utsettelse av tilbakebetaling av obligasjoner i seks Är og fraskrivelse av ubetalte renter pÄ lÄn som en del av planen, som involverer rundt 170 milliarder baht i gjeld. Den Þnsker ogsÄ Ä skaffe 50 milliarder baht i ny kapital, samt at de planlegger Ä kutte pÄ arbeidsstyrken og selge unna eiendom for skaffe kapital.


Det er kreditorer som har minst 50% av flyselskapets gjeld, som mÄ godkjenne planen for at den skal bestÄ, i henhold til Thailands konkurslov.


Thai Airways, som i fjor hadde et rekordstort tap pÄ 141 milliarder baht, slutter seg til andre globale flyselskaper i Ä prÞve Ä fÄ gjeldslette under pandemien


En senioradvokat i Kudun & Partners Ltd., som representerer kreditorene, sa i Mars at deres fÞrste svar pÄ den foreslÄtte omstillingen var gunstig. Thailands finansdepartement flyselskapets stÞrste aksjonÊr, ga sin stÞtte til gjeldsstruktureringsplanen samme mÄned.


I tilfelle THAI gÄr konkurs, innebÊrer neste trinn Ä vurdere verdien pÄ flyselskapets eiendeler for Ä avgjÞre om hvor mye selskapet er i stand til Ä betale til kreditorer.

Beregningen ligger pÄ 12,9%, som er en beregning av selskapets tilbakebetalingsevne,

dette er basert pÄ verdien av eiendelene selskapet for tiden har.


Men hvis planen for restrukturering hadde blitt vedtatt pÄ dagens mÞte, ville flyselskapet trolig fÄtt en betydelig periode pÄ seg for Ä ordne opp i saken og snu sine Þkonomiske problemer.



bottom of page