top of page

Thailand: Internasjonale flyplasser utvides for å takle økende trafikk

Regjeringen utvider minst fire av landets internasjonale flyplasser for å takle returen av utenlandske turister etter Covid-pandemien, sa en høytstående embetsmann torsdag.

Talskvinne for regjeringen Traisulee Taisaranakul sa at innsatsen blir fremskyndet for å utvide store internasjonale flyplasser etter at Civil Aviation Authority i Thailand spådde at antallet utenlandske ankomster ville nå nivået før Covid i 2024.


Utvidelsen av flyplassene er også rettet mot å takle spådommen fra International Air Transport Association, la talskvinnen til. Hun siterte IATA som spådde rundt 200 millioner utenlandske ankomster i 2031.


flypriser thailand - norge

De fire prosjektene omfatter:


● Suvarnabhumi internasjonale lufthavn fase 2


Under prosjektet er byggingen av Satellite Airport Terminal – 1 (SAT-1) fullført, og transportdepartementet vil ta i bruk den nye terminalen i år. SAT-1-terminalen vil øke flyplassens kapasitet fra 45 millioner passasjerer i året til 60 millioner i året.


Traisulee sa at flyplassen også bygger sin tredje rullebane, og at byggingen vil være ferdig i 2024. Etter at den tredje rullebanen er ferdigstilt, vil flyplassen kunne handle 94 avganger i timen fra dagens 68 avganger i timen.


● Don Mueang internasjonale lufthavn fase 3


Regjeringen godkjente 29. november i fjor fase-3-utbyggingen. Byggingen starter i år, og skal være ferdig i 2029.


Fase 3-prosjektet involverer flere konstruksjoner, inkludert den tredje terminalen, en rullebane, en ny flyhangar og en lagerbygning.


Flyplassen vil også bygge andre grunnleggende fasiliteter, inkludert et nytt parkeringshus, et nytt kontorbygg, nye veier, et nytt vedlikeholdsbygg, en søppelhåndteringssone, et nytt dreneringssystem og en brannstasjon.


Traisulee sa at når prosjektet er fullført, vil Don Mueang kunne ta imot 40 millioner passasjerer i året, fra dagens 30 millioner.


● U-Tapao internasjonale lufthavn i Rayong


Utvidelsen skal gjennomføres i fire faser og når den er fullført i 2055 vil flyplassen kunne ta imot 60 millioner passasjerer i året.


Traisulee sa at den første fasen vil bli fullført i 2024, hvoretter flyplassen vil kunne ta imot 15,9 millioner passasjerer i året.


● Phuket internasjonale lufthavn fase 2


Prosjektet har som mål å utvide passasjerkapasiteten fra 12,5 millioner i året til 18 millioner. Prosjektet omfatter utvidelse av internasjonal terminal, og utvidelse av flyhangarer samt utvidelse av grunnleggende infrastruktur.


Traisulee sa at Airports of Thailand, som driver flyplassene, nå velger et rådgivende firma for å angi detaljene i prosjektet.


Som en del av forberedelsene til økte internasjonale flyvninger har regjeringen også utarbeidet en ny hovedplan for sivil luftfart, som skal være i bruk frem til 2037. Traisulee sa at regjeringen godkjente planen tirsdag.Kilde: The Nation Thailand

Comments


bottom of page