top of page

Transportministeren - Bangkoks to internasjonale flyplasser er klar for store utvidelser

Airports of Thailand forbereder seg på å innkalle til anbud tidlig neste år for utvidelse av Suvarnabhumi International Airport og Don Mueang International Airport for å håndtere det økende antallet passasjerer, sa transportminister Saksayam Chidchob torsdag.

Ministeren kom med nyheten mens han snakket med journalister etter å ha ledet AOT Sister Airport CEO Forum 2022, der deltakerne diskuterte de bedre utsiktene for luftfartsindustrien globalt og i Thailand.

Bare i oktober brukte rundt 3 millioner passasjerer thailandske flyplasser, sammenlignet med et gjennomsnitt på rundt 1,22 millioner per måned fra januar til september, sa Saksayam.

Han sa at departementet hans hadde gitt AOT – som driver seks flyplasser – beskjed om å forberede seg på full gjenoppretting av flytrafikken til nivåer før Covid i 2024.

AOT vil innkalle til anbud neste år for bygging av en ny passasjerterminal til 10 milliarder baht på østsiden av Suvarnabhumi flyplass, sa Saksayam.


Han sa at AOT også utarbeider en hovedplan for ytterligere utvidelse av Suvarnabhumi, som vil bestå av ytterligere to passasjerterminaler: en vest for hovedterminalen og en annen mot nord.

Ministeren sa at AOT også planlegger å holde et anbud for den tredje fasen av utvidelsen av Don Mueang flyplass, som vil ha et budsjett på 36 milliarder baht.

AOTs visepresident Kirati Kitmanawat sa at selskapet hadde økt byggebudsjettet for den nye passasjerterminalen på østsiden av Suvarnabhumi fra 8 milliarder til 10 milliarder baht.

Byggeplanen vil sannsynligvis bli presentert for AOT-styret i mars. Når det er godkjent, så vil det bli sendt til National Economic and Social Development Council for godkjenning før det sendes til kabinettet for godkjenning.


Anbudskonkurransen forventes å bli holdt i midten av neste år og prosjektvinneren vil bli valgt innen 12 måneder, med byggingen forventet å starte i 2024, sa Kirati.


Han sa at da den østlige passasjerterminalen vil bli åpnet i 2028 og det ville tillate Suvarnabhumi å øke kapasiteten med 15 millioner passasjerer i året.


På Don Mueang vil en tredje terminalbygning bli bygd og terminal 1 vil bli renovert, lounger vil også bli utvidet.

Google flights

Han sa at AOT ville signere en kontrakt for å ansette International Civil Aviation Organization for 20 millioner baht for å gjennomgå sine utvidelses prosjekter ved Suvarnabhumi for å sikre at de er på linje med utviklingen i luftfartsindustrien.


AOT Sister Airport CEO Forum 2022 var den tredje i sitt slag. AOT-ledere møtte representanter for selskaper og organisasjoner som har signert flyplassavtaler med AOT. Avtalene spenner seg over 17 flyplasser i 10 land.


Representanter for internasjonale organisasjoner, flyselskaper og statlige luftfartsbyråer deltok på forumet for å utveksle kunnskap og synspunkter om flyplassdrift og tiltak etter slutten av Covid-19-pandemien. Årets forum ble holdt under temaet "Resilience, Reunion, and Reinventing for Aviation Sustainability".Kilde: The Nation Thailand


Comments


bottom of page