top of page

Utenlandske investorer kjøper thailandske obligasjoner, optimistisk på Covid-19-vaksinen

Med håp om at en Covid-19-vaksine vil være nøkkelen til å åpne Thailands dører for internasjonal turisme, legger utenlandske investorer ned penger i Thailands finansielle marked.Thai baht har styrket seg med nesten 3% siden slutten av oktober, Og er en toppvaluta i Asia etter den indonesiske rupiaen, og det forventes at den styrker seg ytterligere det neste året hvis koronavirus vaksinen fører til en tilstrømning av turisme, ifølge Krung. Thai Bank-strateg Poon Panichpibool.


"Utlendinger har hovedsakelig kjøpt front-enden av den thailandske gjeldskurven for eksponering for baht-gevinster," sa Poon Panichpibool, en strateg i Krung Thai Bank.

Denne måneden har utenlandske investorer kjøpt netto 1,5 milliarder dollar i thailandske obligasjoner, ifølge Bloomberg. Med Pfizer og BioNtech som skryter av vaksinens suksess og potensial for å få slutt på pandemien, kan prosessen med å starte utenlandsk turisme på nytt øke.


Mr.Sethaput i BoT er satt til å holde renten på vent på det pengepolitiske møtet på onsdag, ifølge alle de syv økonomene som Bloomberg hittil har undersøkt.


Det er mulig at beslutningstakere kan referere til at bahtstyrken er negativ for økonomien.

Ikke desto mindre kan BoT holdes tilbake fra åpenbare handlinger for å dempe valutaens gevinst av frykt for å bli satt på overvåkningslisten av USA, sa Poon fra KTB.


US Treasury-rapporten om internasjonal valutamanipulering forventes å bli utgitt snart, etter å ha blitt forsinket siden april.


De nylige politiske protestene som har veid etterspørselen etter thailandske eiendeler, begynner også å se mindre avskrekkende ut - i det minste basert på en beregning. Det implisitte avkastningen av offshore-baht har falt under den onshore valutaen denne måneden, etter å ha ligget mer enn 100 basispoeng over den i begynnelsen av september. Spredningen blir sett på som en fullmektig for politiske risikoer.


Samtidig er det ingen tegn til at protestene kommer til å ta slutt i nær fremtid. Den politiske støyen kan vedvare en stund da demonstrasjonene 2013-2014 tok mer enn seks måneder å avgjøre, sa Tim Leelahaphan, økonom i Standard Chartered.


Selv om det alltid er noen negativer rundt, ser de generelle utsiktene for thailandske obligasjoner på grunn av vaksinefremdriften og gjenopptakelsen av turisme bedre ut enn den har gjort på en stund. Tilgangsstrømmen som er sett hittil denne måneden, kan godt vise seg å være regelen snarere enn unntaket.Thailand har allerede startet diskusjoner med Kina om å etablere en karantenefri reisekorridor innen januar.

Comments


bottom of page