top of page

Varsel om flomfare for 24 provinser

Office of National Water Resources (ONWR) sendte i dag ut en advarsel om flomfare for 24 provinser, med henvisning til en værmelding fra Meteorological Department(TMD).

Værmeldingen fra Meteorological Department sier at store deler av Thailand vil frem til søndag oppleve nedbør med kraftige byger. Dette skyldes monsunbunnen over nord og nordøst, samtidig som den sørvestlige monsunen over Andamanhavet og Gulfen vil styrke seg.


ONWR advarer om at fra 17. til 21. september så er følgende områder utsatt for oversvømmelser og overløp av elver, samtidig som de anbefalt at folk som bor i nærheten av elver følger de siste oppdateringene om vær og vannstand:


Nord: Chiang Mai, Phrae, Nan, Lampang, Kamphaengphet, Tak, Uttaradit, Phitsanulok og Phetchabun.


Nordøst: Loei, Bueng Kan, Khon Kaen, Kalasin, Chaiyaphum, Amnat Charoen, Ubon Ratchathani, Yasothon, Si Sa Ket og Nakhon Ratchasima.


Sentralregion: Kanchanaburi og Ratchaburi.


Vest: Prachuap Khiri Khan og Phetchaburi.


Øst: Chanthaburi og Trat.


ONWR oppfordrer myndighetene til å overvåke vannstanden til 13 demninger og store reservoarer som vil bli påvirket av kraftig regn og samtidig sende ut en advarsel til omkringliggende samfunn når vannet stiger til nær kritiske nivåer.


Demningene og reservoarene som er utsatt er:


Office of National Water Resources ber også lokale myndigheter utarbeide evakueringsplaner for innbyggere som bor i nærheten av elver og i flomutsatte områder, og utstede advarsler på forhånd for å gi tilstrekkelig tid for folk til å unnslippe en eventuell flom.Kilder: The Nation I TMD I ONWR

댓글


bottom of page