top of page

Bank of Thailand hever renten

Bank of Thailand (BOT) kunngjorde i dag at rentene vil bli hevet pÄ onsdag 30. nov.

Bank of Thailand kunngjorde i dag at rentene vil bli hevet pÄ onsdag for Ä hÄndtere potensielle inflasjonsÞkninger.


BOT forventes Ă„ heve renten med 25 basispunkter til 1,25 %,


Thailands Þkonomi forventes ikke Ä gÄ tilbake til pre-pandeminivÄer fÞr tidlig neste Är ettersom dens vitale reiselivssektor, som utgjÞr rundt 12 % av Þkonomien, gradvis begynner Ä ta seg opp igjen.


Langsommere inflasjon

Med det laveste inflasjonstakten pÄ seks mÄneder i oktober, hjulpet av statlige tiltak for Ä lette levekostnadene, sa BOT-guvernÞr Sethaput Suthiwartnarueput at det ikke er nÞdvendig Ä aggressivt Þke rentene for Ä hÄndtere inflasjonen som i andre land.


Den amerikanske sentralbanken (FED) har Þkt rentene med 375 basispunkter sÄ langt i denne syklusen, med 75 basispunkter ved de siste fire mÞtene og ytterligere 50 i desember.


Thai baht uberĂžrt av rentegapet

Til tross for det store rentegapet, har baht vÊrt en av de beste i vekstmarkedet, kun svekket med rundt 7 % sÄ langt i Är.


Eksternt press pÄ BOT for Ä vÊre mer selvsikker med renteÞkninger har ogsÄ avtatt etter den nylige tilbakegangen i dollaren. KapitaltilfÞrselen har i mellomtiden returnert til dets innenlandske obligasjons- og aksjemarkeder, nedgangen i valutareservene har ogsÄ begynt Ä snu.


En svak valuta anses generelt som positivt for den turismeavhengige thailandske Ăžkonomien.

Regjeringen hÄper at turismen til neste Är vil nÄ 80 % av nivÄene fÞr pandemien. 40 millioner turister besÞkte Thailand i 2019.



Kilde: NNT

bottom of page