top of page

CCSA: innreisekarantenen for fullvaksinerte halveres, lettelser i portforbudet


Senter for Covid-19 situasjonsadministrasjon (CCSA) har godkjent en reduksjon i innreisekarantene for fullvaksinerte fra 1.oktober.Fullvaksinerte vil nå kun måtte tilbringe 7 dager i karantene i stedet for 14. Uvaksinerte og de som ikke kan dokumentere vaksinasjonsstatus, vil fortsatt måtte tilbringe mellom 10 og 14 dager i innreisekarantene. Om en kommer via landeveien må en 14 dager i karantene, men ankommer en med fly så slipper en unna med 10 dager.


(annonse)

CCSA er også blitt enige om å utvide nøddekretet til slutten av november, Nøddekretet har vært på plass siden det ble innført i mars 2020, og har blitt forlenget flere ganger siden.


Portforbudet vil også bli redusert til 22.00 til 04:00 fra 1. oktober, mens kjøpesenter, nærbutikker, innendørs og utendørs-kan holde åpent en time lenger til 21.00.


(annonse)

Følgende virksomheter og arenaer kan åpne igjen fredag ​​(1. oktober):


  • Biblioteker, museer og kunstgallerier: Besøkende begrenset til 75 prosent av total kapasitet, må bruke ansiktsmasker, ingen mat.


  • Neglesalonger: Kunder må bestille tjenester på forhånd.


  • Tatoveringsstudio: Kunder må være fullvaksinert eller vise en negativ antigen -test tatt innen 72 timer og må bestille tjenester på forhånd.


  • Spa- og massasjesalonger: Kunder må bestille på forhånd, tjenester kan ikke vare mer enn 2 timer, og må være fullvaksinert eller vise en negativ antigentest tatt innen 72 timer


  • Kinoer: Må stenge kl. 21.00 og begrense kundene til 50 prosent kapasitet.  • Band på opptil fem personer kan spille på restauranter, men alle unntatt sangeren må bruke munnbind.
Alle Barer og nattklubber må holde stengt inntil videre.(annonse)


Dette må godkjennes av kabinettet og publiseres i Royal Gazette før lettelsene trer i kraft.
コメント


bottom of page