top of page

CCSA: innreisekarantenen for fullvaksinerte halveres, lettelser i portforbudet


Senter for Covid-19 situasjonsadministrasjon (CCSA) har godkjent en reduksjon i innreisekarantene for fullvaksinerte fra 1.oktober.Fullvaksinerte vil nå kun måtte tilbringe 7 dager i karantene i stedet for 14. Uvaksinerte og de som ikke kan dokumentere vaksinasjonsstatus, vil fortsatt måtte tilbringe mellom 10 og 14 dager i innreisekarantene. Om en kommer via landeveien må en 14 dager i karantene, men ankommer en med fly så slipper en unna med 10 dager.


(annonse)

CCSA er også blitt enige om å utvide nøddekretet til slutten av november, Nøddekretet har vært på plass siden det ble innført i mars 2020, og har blitt forlenget flere ganger siden.


Portforbudet vil også bli redusert til 22.00 til 04:00 fra 1. oktober, mens kjøpesenter, nærbutikker, innendørs og utendørs-kan holde åpent en time lenger til 21.00.


(annonse)

Følgende virksomheter og arenaer kan åpne igjen fredag ​​(1. oktober):


  • Biblioteker, museer og kunstgallerier: Besøkende begrenset til 75 prosent av total kapasitet, må bruke ansiktsmasker, ingen mat.


  • Neglesalonger: Kunder må bestille tjenester på forhånd.


  • Tatoveringsstudio: Kunder må være fullvaksinert eller vise en negativ antigen -test tatt innen 72 timer og må bestille tjenester på forhånd.


  • Spa- og massasjesalonger: Kunder må bestille på forhånd, tjenester kan ikke vare mer enn 2 timer, og må være fullvaksinert eller vise en negativ antigentest tatt innen 72 timer


  • Kinoer: Må stenge kl. 21.00 og begrense kundene til 50 prosent kapasitet.  • Band på opptil fem personer kan spille på restauranter, men alle unntatt sangeren må bruke munnbind.
Alle Barer og nattklubber må holde stengt inntil videre.(annonse)

TAT melder også i en pressemelding at CCSA har godkjent en Firefaset gjenåpningsplan.

Dette må godkjennes av kabinettet og publiseres i Royal Gazette før lettelsene trer i kraft.
bottom of page