top of page

CNN-reportere arrestert og anklaget for Ä ha tatt seg inn pÄ Ästedet etter drapene i Nong Bua Lamphu

To reportere fra CNN har blitt arrestert av politiet i Udon Thani for Ä tatt seg inn pÄ Ästedet etter drapene i Nong Bua Lamphu.
Foto: FCCT Facebook

Den australske reporteren Anna Coren, 47, som rapporterte fra barnehagen, og hennes britiske kameramann Daniel Hodge, 34, har blitt arrestert Ă„ eskortert til Na Klang politistasjon, som har jurisdiksjon over Ă„stedet.

Arrestasjonene kom etter at Danaichoke Boonsom i Uthai Sawan subdistrikt leverte inn en anmeldelse mot CNN ved Na Klang politistasjon. Danaichoke sa at CNN-reporterene hadde vist manglende respekt for de dĂžde ofrene og deres familier.


CNN-teamet kringkastet grafiske bilder som innholdt blodflekker og de unge ofrenes eiendeler, noe som fĂžrte til sinne og anklager fra thailandske medier om at de hadde brutt journalistisk etikk.


Politiet sier reporterne fra CNN mÄ ha vÊrt klar over at de gikk inn i et forbudt omrÄde og at de nÄ forbereder seg pÄ Ä straffeforfÞlge reporterne. Reporterne er nÄ anklaget for Ä ha gjort inngrep pÄ Ästedet, der en 34 Är gammel eks-politimann satte i gang et vÄpen- og knivangrep som etterlot 36 dÞde, inkludert 24 smÄ barn.

Immigration Bureau har ogsÄ tilbakekalt turistvisumene til Coren og Hodge, og forklarer at rapportering uten medievisum er en straffbar handling. Immigration Bureau la til at deres inngrep pÄ Ästedet ogsÄ kan ha Þdelagt bevis og forstyrret etterforskernes arbeid.


CNN forsvarte mannskapet sitt i en Twitter-melding pÄ lÞrdag, og hevdet at de hadde fÄtt tillatelse fra thailandske myndigheter til Ä gÄ inn pÄ Ästedet. Noe myndighetene avviser.


IfÞlge Washington Post. SÄ skal en thailandsk journalist skal ha publisert et bilde av to CNN-reportere som klatret over muren og forbi politisperringene pÄ vei ut av Ästedet.


Visepresidenten i CNN International, Mike McCarthy, hevder pÄ sin side at reporterne prÞvde Ä fÄ tillatelse til Ä gÄ inn i bygget, men at det gikk opp for dem fÞrst i ettertid at det ikke var tillatt.


– Vi beklager dypt for enhver krenkelse eller plage vi kan ha forĂ„rsaket med sendingen vĂ„r, sier han i en uttalelse som er gjengitt av Washington Post.


Sendingen har ogsÄ blitt fjernet fra CNNs nettsider.


Myndighetene sier at omrÄdet fortsatt er stengt da bevis fortsatt samles inn.


Foreign Correspondents' Club of Thailand (FCCT) tok til Facebook for Ă„ fordĂžmme CNN-mannskapets handlinger. De sier at Ă„stedet var tydelig merket og at CNN tok seg inn allikevel.


Presseorganisasjonene for thailandske journalister har ogsÄ omtalt oppfÞrselen som «uetisk» og «usmakelig».



Kilde: The Nation Thailand

bottom of page