top of page

Den nye innreiseavgiften skal etter planen innfĂžres i 3. kvartal

Den nye omdiskuterte innreiseavgiften pÄ 300 baht skal etter planen innfÞres mellom august og september i Är ved at flyselskaper implementerer Thailand Tourism Fee (TTF)-systemet.

Men det er flere problemer som er knyttet til implementeringen og hÄndteringen av innkrevingen av avgiften, og flyselskapene uttrykker samtidig bekymringer om budsjettet for systemet samt bruken av arbeidskraft for Ä hÄndtere prosessen, da de fortsatt sliter med pandemien og lave passasjertall.


"Avgiften er i trÄd med den reviderte National Tourism Policy Act av 2008, som ga tillatelse til Ä opprette fondet fra avgiftene som kreves inn fra utenlandske besÞkende. Fondet skal brukes til Ä utvikle turiststeder og tilby turistforsikring," sa Chote Trachu, fast sekretÊr for turist- og sportsdepartementet.


Han sa at avgiften er ment Ă„ hjelpe turister i nĂždstilfeller, for eksempel en akutt sykdom, ulykke eller politisk uro mens de reiser i Thailand

Personer som er fritatt fra innkreving av turistavgift inkluderer diplomater, myndighetspersoner, personer med arbeidstillatelse, og barn under 2 Ă„r.


(annonse)

I et mÞte med flyselskapene torsdag sa Mongkon at flyselskapene mÄ hjelpe til med Ä sjekke at avgiften blir betalt fÞr de utsteder billetter.


Han sa at lokale og internasjonale flyselskaper er invitert til Ă„ registrere seg for pilotprosjektet som starter 2. mai.


(annonse)

Mongkon sa at departementet vil tilby et opplÊringsprogram pÄ TTF-systemet og utfÞre testkjÞringer av systemet etter at gebyrinnkrevingen er publisert i Royal Gazette .

Flyselskaper mÄ forberede programvare for Ä koble til TTF-systemet og kommunisere med turister for Ä lÊre dem om den nye avgiften, sa han.

TTF-systemet aktiverer 30-dagers forsikringsdekning for turister nÄr de ankommer Thailand, men det er ikke kommet noe informasjon om forsikrings dekningen.

Avgiften pÄlegges flyreisende fÞrst, fÞr utvidelse til andre transportformer i nÊr fremtid.




bottom of page