top of page

FamilyMart trekker seg ut av Thailand

Den japanske dagligvarekjeden FamilyMart trekker seg ut av det thailandske markedet, alle de gjenværende butikkene vil drives videre som Tops Daily, et kjedekonsept eid av Central Group.

FamilyMart Thailand

FamilyMart kunngjorde torsdag at de trekker seg helt ut av Thailand etter at franchiseavtalen med den lokale detaljisten Central Group gikk ut i slutten av mai, ifølge Nikkei Asia.


For tre år siden kjøpte Central Retail Corporation ut FamilyMarts andel i deres fellesforetak. Den gang var det 1000 FamilyMart-butikker i Thailand. Nå er det angivelig kun 200 igjen, som vil bli konvertert til Centrals Tops Daily butikker innen slutten av dette året.


FamilyMart åpnet sin første butikk i Thailand i 1993 og dannet et fellesforetak med Central Retail i 2012.


Thailands nærbutikkmarked domineres av Charoen Pokphand Group-eide 7-Eleven som har mer enn 13 000 butikker rundt om i landet, og som står for omtrent 80 prosent av nærbutikkmarkedet i Thailand, ifølge Statista.


FamilyMart

FamilyMart Company, Ltd. er en japansk franchisekjede for nærbutikker. Det er Japans nest største nærbutikkkjede, etter 7-Eleven. FamilyMart har 24 574 butikker. Kjeden har butikker i Japan, Taiwan, Kina, Filippinene, Thailand, Vietnam, Sør-Korea, Indonesia og Malaysia.Kilde: Nikkei Asia
Annosere hos oss Thailfeber

Comments


bottom of page