top of page

FamilyMart trekker seg ut av Thailand

Den japanske dagligvarekjeden FamilyMart trekker seg ut av det thailandske markedet, alle de gjenvĂŠrende butikkene vil drives videre som Tops Daily, et kjedekonsept eid av Central Group.

FamilyMart Thailand

FamilyMart kunngjorde torsdag at de trekker seg helt ut av Thailand etter at franchiseavtalen med den lokale detaljisten Central Group gikk ut i slutten av mai, ifĂžlge Nikkei Asia.


For tre Ă„r siden kjĂžpte Central Retail Corporation ut FamilyMarts andel i deres fellesforetak. Den gang var det 1000 FamilyMart-butikker i Thailand. NĂ„ er det angivelig kun 200 igjen, som vil bli konvertert til Centrals Tops Daily butikker innen slutten av dette Ă„ret.


FamilyMart Ă„pnet sin fĂžrste butikk i Thailand i 1993 og dannet et fellesforetak med Central Retail i 2012.


Thailands nÊrbutikkmarked domineres av Charoen Pokphand Group-eide 7-Eleven som har mer enn 13 000 butikker rundt om i landet, og som stÄr for omtrent 80 prosent av nÊrbutikkmarkedet i Thailand, ifÞlge Statista.


FamilyMart

FamilyMart Company, Ltd. er en japansk franchisekjede for nĂŠrbutikker. Det er Japans nest stĂžrste nĂŠrbutikkkjede, etter 7-Eleven. FamilyMart har 24 574 butikker. Kjeden har butikker i Japan, Taiwan, Kina, Filippinene, Thailand, Vietnam, SĂžr-Korea, Indonesia og Malaysia.



Kilde: Nikkei Asia
Annosere hos oss Thailfeber

bottom of page