top of page

Flyselskapene med best benplass på økonomiklasse

Trange flyseter er noe nordmenn elsker å debattere, ofte kommer folk med påstander om at "favorittselskapet" har best plass på økonomiklasse. Men har de virkelig det?

benplass på økonomiklasse

Vi har ved hjelp av nettstedet SeatGuru undersøkt seteavstanden til noen av selskapene som nordmenn flyr med på vei til Thailand, og finner til dels store forskjeller mellom selskapene. Vi har ikke tatt med "småflyene" en ta til våre naboland eller til de europeiske storflyplassenene.


Flyselskapene publiserer ofte standard informasjon om seteavstanden på sine nettsider, men hvis du vil ha noe mer spesifikt, er SeatGuru en flott ressurs for å undersøke et spesifikt flys layout. Du kan søke etter flyselskap og flynummer eller etter flymodell (denne informasjonen finner du vanligvis på reservasjonen eller det digitale boardingkortet). SeatGuru har delt opp hver reiseklasse etter antall seter, setebredde og seat pitch og har også et interaktivt kart over flyets interiør komplett med passasjeranmeldelser, bilder, advarsler og tips.


Hva er Seat pitch?

Seat pitch refererer til måling av plass mellom ett punkt på et flypassasjersete til samme punkt på setet foran. Den måles i tommer og jo høyere tall, jo mer benplass og plass vil du ha mellom setet ditt og det foran deg.


Varierer fra flytype til flytype

Seat pitch på ordinær økonomiklasse varierer fra 31 til 33 tommer, det vil si fra cirka 78,74 centimeter til 83,82 centimeter. Du tenker kanskje at 5 cm ikke er allverden, men på en langdistanseflyvning så teller hver eneste cm.


Men både flytype og flyets sete konfigurasjon spiller selvsagt inn – de største og nyeste maskinene kan ha noe mer plass enn andre flytyper, flyr en feks med en Qatar maskin som har Qsuite konfigurasjon på business class, så går dette utover pich på økonomiklasse.


En kan også ha uflax å havne på et dårlig sete som er "presset" inn så selskapene skal få solgt flere billetter.


Vi har også tatt med setebredden, som viser at Asiatiske selskaper er litt mer spandable på setebredden enn de Europeiske. Denne måles også i tommer.

Sete konfigurasjon og seteavstand på økonomiklasse

Konklusjon

Skal du ha god plass til både beina og rumpa så er Eva Air den klare vinneren, men ønsker du å fly med Eva Air så må du først fly til Amsterdam eller London. Dersom du flyr fra Oslo, Stockholm, København eller Helsinki, så er det Finnair og Thai Airways som kan tilby best plass på økonomi klasse.


Det finnes dessverre ingen selskaper som gir deg som gir deg både i pose og sekk når du reiser på økonomiklasse. Men det vil jo alltid være noen som gir deg det lille ekstra.


Det beste setet om du vil ha mer plass til bena

Setene på raden ved nødutgangene har mer benplass enn de fleste andre setene på økonomiklasse. Det samme gjelder også ofte for den fremste raden i en seksjon. En oppgradering til en premium-klasse gir enda flere centimeter å boltre seg på.Dersom du reiser med barn

Å reise med barn er nesten som et lotteri. Vil de gråte? Vil de sove gjennom hele turen - eller vil de kreve hyppige toalettbesøk? Er du på en lengre flyreise med barn, vil trolig alle scenarier utspille seg. Da kan det være smart å velge seter rett foran en seksjonsvegg. Da har du mer plass - samtidig som du også er nært toalett.


Beste setet om du vil sove

Økonomiklasse på et langdistansefly kan neppe konkurrere med senga hjemme. Men det finnes noen seter som er bedre enn andre, dersom du vet at kommer til å trenge en blund, så er vindusseter de beste, ettersom veggen kan fungere som hodestøtte - og du unngår passasjerer som stadig vekker deg fordi de trenger å gå på do. Velger du i tillegg å sitte langt framme i kabinen, unngår du også mye av motorstøyen.


Setene du bør unngå

For mange passasjerer kan de mange seteradene se ganske like ut. Men det er noen du bør unngå. Setene som er nærmest toalettene og setene som er nærmest "kjøkkenet" bør du alltid unngå, for der er det alltid trafikk og aktivitet. Setene med vegg bak er også noe en bør unngå, da en som regel ikke kan legge seteryggen så langt bakover pga veggen bak. Reiser du alene så er en 4-rader du også bør unngå, for er du uheldig så er det alltid noen som skal ut på "din" side.Kilde: Seatguru
Thaifeber

Comentários


bottom of page