top of page

FTI vil presse fornybar energi-agenda på ny statsråd

Federation of Thai Industries (FTI) vil møte den nye energiministeren Supattanapong Punmeechaow og presentere et forslag om fornybar energi for å fremme produksjon av fornybar energi på samfunnsnivå.

Suvit Toraninpanich, president for industrien for fornybar energi i FTI, sa: “forslaget har som mål å begrense importen av flytende naturgass til et passende nivå og maksimere bruken av innenlandsk produsert energi, spesielt biomasse og biogass fra jordbruksprodukter og solenergi. energi i henhold til fri markedspolitikk, "sa han."


Regjeringen trenger ikke gi tilskudd til å kjøpe strøm fra produsenter, men i stedet bør fremme en privat PPA [kraftkjøpsavtale] og forhindre at statlige virksomheter urettferdig konkurrerer i energimarkedet ved å bruke sin autoritet i energibransjen, "sa han."


Videre bør regjeringen aktivt fremme produksjonen av elektrisitet fra avfall for å overholde FNs retningslinjer for konferanse om klimaendringer og for å takle støvpartikler mindre enn 2,5 mikron, noe som er en presserende forurensning problemet i Thailand, ”la han til.


Suvit la til at FTI forventer å se prosjektets kraftverk i første fase [Rask Vinn] blir fullført så snart som mulig. “De første 100 megawatt med kraftverk fra lokalsamfunnet er de viktigste for å bygge tillit blant publikum. Hvis regjeringen mislykkes, ville ingen ha tro på denne kampanjen, uansett hvor mange ganger de bytter kabinettmedlemmer, "la han til."


Så langt har mange private selskaper flyttet investeringene sine til CLMV-land [Kambodsja, Laos, Myanmar og Vietnam] på grunn av begrensninger i kraftkjøp i Thailand, ”la Suvit til.


“Dette er en annen utfordring. Den nye ministeren må finne en måte å bringe investeringene tilbake. ”I mellomtiden sa Preeyanart Sunthornwatha, president i Association of Private Power Producers, at forbundet ønsker at den nye ministeren skal fortsette å fremme frihandelspolitikk innen naturgassvirksomhet.


"Frihandelspolitikken har bidratt til å fremme rettferdig konkurranse blant importører av naturgass, som er ansvarlig for 60-70 prosent av de innenlandske energikostnadene. Hvis naturgass blir billigere, vil Thailand kunne redusere energikostnadene sine betydelig, sier hun, "energikostnader er en av de viktigste faktorene som utenlandske investorer vurderer før de flytter til et visst land.


For øyeblikket ligger strømkostnaden i Vietnam på rundt Bt2 per enhet, mens den i Thailand ligger på rundt Bt3 per enhet. ”


Kilde: The Nation




bottom of page