top of page

Godkjenner fusjon mellom Thai Airways og Thai Smile

Thai Airways International Plc (THAI) og dets heleide datterselskap Thai Smile Airways har fått godkjenning fra Thai Airways kreditorkomité for fusjonsplanen av selskapene.
Thai smile A320-200

Ifølge administrerende direktør i THAI, Chai Eamsiri, ble komiteens beslutning, tatt som en del av morselskapets restruktureringsplan.


Som et resultat av sammenslåingen vil Thai Smiles flåte på 20 maskiner bli overført til THAI i år. Denne overføringen forventer å redusere driftskostnadene med opptil 20 % og øke daglige flytimer til 11. Maskinene som for tiden er leid av Thai Smile ble opprinnelig hentet fra THAI.THAI forventer at konsolideringen vil føre til forbedret utnyttelsesgrad for deres maskiner. Thai Smile opererer for tiden med et gjennomsnitt på kun 9 flytimer per dag, mens THAIs gjennomsnitt ligger på 12-13 flytimer per dag.


Ved å integrere Thai Smiles Airbus A320-200 maskiner i sin flåte, har THAI som mål å øke sin daglige flyutnyttelse til 11 flytimer.

Chai sier at den økte utnyttelsen vil tillate THAI å utvide dekningen av nasjonale og internasjonale ruter, utvide rutefrekvensene om natten og redusere driftskostnadene med opptil 20 %. Sammenslåingen vil også bidra til forbedrede stordriftsfordeler.


THAI sier at de vil informere børsen i Thailand om utviklingen og sette i gang prosessen med å overføre styringsrettighetene til de 20 maskinene.


Beslutningen om sammenslåing vil også bli sendt til Thailands sivile luftfartsmyndighet og transportdepartementet for godkjenning.


Fusjonen blir sett på som et strategisk grep for å hjelpe THAI gjennom restruktureringsplanen.

Thai Smile Airways som ble lansert i 2012, har prestert bedre enn morselskapet, men står fortsatt overfor utfordringer i lavprismarkedet.Fusjonen forventes også å være til fordel for kunder og ansatte i begge flyselskapene, samt reiselivssektoren i Thailand. Det nye selskapet vil tilby flere valgmuligheter og fleksibilitet for reisende, samt forbedret servicekvalitet og sikkerhetsstandarder.


De reisende vil også i framtiden dra nytte av at THAI er et fullverdig Star Alliance medlem, noe Thai smile ikke er.


De ansatte i begge flyselskapene vil bli integrert i en samlet arbeidsstyrke med klare karriereveier og muligheter. Reiselivssektoren vil også dra nytte av den økte tilkoblingen og kapasiteten til det nye selskapet.


Thai Smile som merkevare vil etter sammenslåingen bli avviklet.Kilde: NNT I Thai Airways

Commentaires


bottom of page