top of page

Gratis bĂŠrbare datamaskiner til fattige studenter

Departementet for digital Ăžkonomi og samfunn (DES) planlegger Ă„ distribuere 13 millioner gratis bĂŠrbare datamaskiner til fattige studenter, under sin handlingsplan for Smart Thailand-ordningen.

Smart Thailand er ment Ä vÊre en videreutvikling av landets veikart for digital transformasjon, i trÄd med Thailand 4.0-oppdraget.


Utdelingen av de bĂŠrbare datamaskinene vil skje i samarbeid med Kunnskapsdepartementet, og stĂžttes Ăžkonomisk av den nasjonale kringkastings- og telekommisjonens (NBTC) fond. Rundt 1 million enheter forventes Ă„ bli overlevert i lĂžpet av fĂžrste fase.


DES-minister Chaiwut Thanakamanusorn sa at Smart Thailand-ordningen var en annen milepĂŠl, etter installasjonen av infrastruktur for Ă„ utvikle det eksisterende digitale Ăžkosystemet med bruk av sektor-for-sektor innovasjoner


Arbeidskraft, spesielt nÄr det gjelder digitale ferdigheter blant statlige tjenestemenn, er en kritisk utfordring for oppdraget, da det kan bidra til Ä sikre en jevn transformasjon, sa han.


Et viktig grep under handlingsplanen var Ă„ tilby gratis bĂŠrbare datamaskiner, som skal starte neste Ă„r. Totalt 13 millioner bĂŠrbare datamaskiner skal distribueres til fattige studenter over hele landet, og den fĂžrste fasen starter neste Ă„r med 1 million enheter. sa Chaiwut.

NBTCs telekom- og kringkastingsfond vil stÞtte prosjektet Þkonomisk, sa han. En beslutning om hvem som skal motta datamaskinene er ennÄ ikke utarbeidet.


I tillegg forbereder myndighetene seg pÄ Ä utstede en forskrift som tar sikte pÄ Ä bekjempe bruken av falske kontoer som benyttes for Ä begÄ ulovlige transaksjoner via mobilbank. Det kongelige dekretet som definerer kjennetegn ved aktivitetene som involverer falske kontoer, vil snart bli sendt til kabinettet for behandling, sa Chaiwut.


I henhold til dekretet kan de som Äpner mobilkontoer for andre mÞte rettslige skritt selv om disse kontoene ennÄ ikke har blitt brukt til Ä begÄ forbrytelser, sa han.


"Det er behov for Ä ta grep med det eksisterende problemet med svindel pÄ mobil plattformer," sa Chaiwut.


I fĂžlge Chaiwut vil digital transformasjon fra 2023 bli presset frem etter implementeringen av cybersikkerhetsrelaterte lover og andre forskrifter, som personopplysningsloven og loven om digital identitet.


Thailand regnes som et land som pÄ globalt nivÄ har den beste IKT-infrastrukturen, sa Chaiwut. Regjeringen presser pÄ for utvikling av infrastruktur som et grunnlag for Thailands utvikling mot en digital Þkonomi, spesielt trÄdlÞst bredbÄnd som er avgjÞrende for nettaktiviteter


Regjeringen presser pÄ for utvikling av infrastruktur som et grunnlag for Thailands utvikling mot en digital Þkonomi, spesielt trÄdlÞst bredbÄnd som er avgjÞrende for nettaktiviteter.



Kilde: Bangkok Post

bottom of page