top of page

Innenriksministeren om nattklubben som brant: – Er ulovlig bygget og drevet.

Nattklubben som brant ned tidlig fredag ​​morgen, ble ulovlig bygget og drevet.

Innenriksminister Anupong Paochinda sier at Mountain B i Chon Buris Satthahip-distrikt ikke hadde bevilgning og var bygget i et område der underholdningssteder var forbudt.


«Tjenestemenn sjekker detaljer om bygningen, inkludert dens design, byggematerialer som er brukt, kontrollsystemer og nødutganger. Jeg ba dem finne årsaken til brannen og personene som var ansvarlige for den, sa general Anupong i Bangkok.


Politimajor Atthasit Kitjahan, sjef for Chon Buri-politiet, sa at lokalene var lisensiert til å drive som spisested, og at de har blitt ulovlig endret og brukt som et lukket underholdningssted.


Han sa at bygningen var fullstendig ødelagt - dens indre struktur og dekorasjon, lydisolering, scene- og takfliser er skadet. Politiet forsøkte å inspisere stedet sent fredag ​​morgen, men måtte trekke seg ut da brannen blusset opp igjen.


I følge avisen Khaosod, så ble det kun funnet 2 brannslukningsapparater inne i etablissementet som var nesten var nedbrent.


Thailands statsminister Prayut Chan-o-cha har etter den tragiske brannen, beordret offentlige etater til å gjennomføre sikkerhetsinspeksjoner av underholdningssteder i hele landet.


Statsminister Prayut har også beordret de relevante byråene til å samarbeide med eieren for å hjelpe de skadde og familiene til de avdøde, ifølge regjeringens talsperson Thanakorn Wangboonkongchana. Har et team har fått i oppdrag å undersøke den sanne årsaken til brannen.


Statsminister Prayut uttrykker samtidig sin medfølelse med familiene til de 13 menneskene som mistet livet.


Guvernøren i Bangkok har også beordret relaterte myndigheter til å inspisere underholdningssteder med tanke på nødutganger, brannforebyggende utstyr og elektrisk anlegg, etter Brannen i Silom Soi 2 i juni.

Mountain B pub i Sattahip-distriktet, Chon Buri, som brant ned tidlig fredag ​ (Foto: Sawang Boriboon Foundation)

Etterforskere har avhørt personalet og eieren, øyenvitner og elektrikeren som ble ansatt for å reparere bygningens strømsystem, sa han.


Brannen ved Mountain B på Sukhumvit Road i tambon Phlu Ta Luang i Chon Buris Sattahip-distrikt brøt ut klokken 01.00 på fredag, da mer enn 100 kunder fortsatt var inne.


Vitner sa at brannen først ble oppdaget på taket, og spredte seg raskt via det lydisolerende skummet.


Tretten mennesker er bekreftet omkommet i brannen og 36 andre såret, dette er noe ned fra de opprinnelige rapportene om 40-41 skadde.

Mountain B pub i Sattahip-distriktet, Chon Buri, som brant ned tidlig fredag ​​ (Foto: Sawang Boriboon Foundation)

Blant de omkomne var sangeren Chatchai Chuenkha, 30. Moren hans Premjai sae Ung sa at han vanligvis sang på utendørsarenaer.


Hun siterte vennen hans som sa at sønnen hennes sang da det var en eksplosjon bak scenen. Han klarte ikke å unnslippe flammene.


«Sønnen min var forsørger. Noen må holdes ansvarlig for dette, sa hun.


Kilde: Bangkok Post I thaigov I Khaosod


Comentários


bottom of page