top of page

Kabinettet godkjente utvidelsen av visumfritaket

Det thailandske kabinettet godkjente i dag et påbud fra innenriksdepartementet, som utvider visumfritaket, fra 30 til 45 dager, for turister fra land og territorier med rett til visumfritak og fra 15 til 30 dager for de som er kvalifisert for visum ved ankomst.

Utvidelsen er kun midlertidig, og gjelder fra 1. oktober til slutten av mars neste år, for å falle sammen med den tradisjonelle turisthøysesongen i Thailand, da flere turister, spesielt fra Europa og USA, forventes og dra til Thailand.


For øyeblikket kommer de fleste utenlandske ankomster til Thailand fra Malaysia og India.


Utvidelsen av visumfritaket bekrefter avgjørelsen fra Center for COVID-19 Situation Administration i slutten av august, basert på et forslag fra turistmyndighetene i Thailand.  • Visum ved ankomst (VOA) som utvides fra 15 dager til 30 dager, gjelder passinnhavere fra 19 land som er kvalifisert for Visa ved ankomst.Kabinettet besluttet også å fjerne COVID-19 fra listen over forbudte sykdommer blant utenlandske besøkende, noe som gjør det mulig for utlendinger som er smittet med COVID-19 å komme inn i Thailand.

I følge regjeringens talsmann Anucha Burapachaisri har rundt fem millioner utenlandske turister ankommet Thailand så langt i år, inkludert rundt én million bare denne måneden.


Den thailandske regjeringen har satt et mål om å ta imot minst 10 millioner utenlandske ankomster i år.


Merk: Utvidelsen gjelder ikke visa extension (30 dager ekstra hos immigration), extension vil fortsatt kun være 30 dager.


Utvidelsen varer til 31.03.23


Kilde: ThaiPbsworld

Komentáře


bottom of page