top of page

kreditorene stĂžtter regjeringens grep for Ă„ sette THAI under konkursbeskyttelse


Foto : Wikimedia Commons


Kreditorer stÞtter regjeringens grep for Ä fÄ Thai Airways International (THAI) til Ä sÞke konkursbeskyttelse, mens finansdepartementet forbereder seg pÄ Ä forhandle om salg av 3 prosent av sin eierandel i flyselskapet, noe som vil gjÞre at den nasjonale transportÞren mister sin statlige virksomhetsstatus .


En informert kilde i finanssektoren sa onsdag (20. mai) at THAIs innenlandske og utenlandske kreditorer har signalisert at de Þnsker at flyselskapet skal sÞke konkursbeskyttelse. Kreditorene har ogsÄ utnevnt advokater til Ä forhandle om tilbakebetaling av gjeld, mens transportdepartementet har fÄtt oppdraget fra regjeringen til Ä inngive flyselskapets rehabilitering til konkursdomstolen.


Transportdepartementet forventes Ä sende inn konkursbeskyttelse pÄ THAIs vegne i midten av juni hos thailandske og amerikanske domstoler. Transporttjenestemenn og THAIs ledergruppe vil legge frem en liste bestÄende av 30 navn for rehabiliteringsteamet til statsminister Prayut Chan-o-cha den 25. mai for behandling.



Thai Airways vil ogsÄ mÄtte avskjedige mer enn 6000 ansatte pga konkursprosedyren . Avhengig av gjeldsstÞrrelsen vil 30 prosent av de over 20.000 ansatte, eller over 6.000 mennesker, mÄtte avskjediges. De vil motta en ti mÄneders kompensasjon i henhold til arbeidsloven. Rehabilitering av flyselskapet mÄ godkjennes av kreditorene, og det vil sannsynligvis ta minst ett Är, sier kilder.


Oppdatering :


I gÄr ble det rapportert at Airbus etterlyste tilbakebetalinger for noen av de leide flyene. Men i dag benektet Airbus om at det hadde etterlyst tilbakebetalinger for 30 innleide maskiner


De 53 Airbus-flyene som leases av Airbus er :

6 Airbus A380-800,

12 A350-900s,

15 A330-300s,

20 A320-200s.



bottom of page