top of page

Medier og internettbrukere i Thailand advares mot spredning av falske nyheter og skremselspropaganda

Thailands Royal Gazette har publisert en ordre som forbyr distribusjon av falske nyheter eller informasjon som forÄrsaker offentlig frykt eller misforstÄelse som pÄvirker nasjonal stabilitet pÄ alle medieplattformer, i samsvar med avsnitt 9 i nÞddekretet.


Ordren gir ogsÄ National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) myndighet til Ä skaffe IP -adresser fra internettleverandÞrer i et forsÞk for Ä se hvem innholdet stammer fra. Informasjonen kan deretter overfÞres til politiet for videre etterforskning.

Selv om Thailand allerede har strenge lover som regulerer deling av innhold pÄ nettet, fremskynder den nye ordren prosessen med Ä fjerne falskt innhold, og blokkere internettilgangen for de som legger ut slikt innhold fÞr rettslige skritt tas.


Ordren er i samsvar med den landsomfattende unntakstilstanden som har vÊrt pÄ plass siden mars 2020 og som har blitt utvidet gjentatte ganger - nÄ gjeldene fram til 30. september 2021, ettersom dekretet kun kan vÊre i kraft 90 dager om gangen.


Ordren trer i kraft fra 30. juli 2021.


Du kan ikke gjemme deg bak VPN:


Politiet kan ikke spore kryptert VPN-trafikk, men hvis de har en rettskjennelse, sÄ kan de gÄ til din ISP (internettleverandÞr) og be om innsyn eller brukslogger. Da InternettleverandÞren din alltid vet at du bruker VPN, sÄ vil de ogsÄ besitte din IP-Adresse.





(annonse)


bottom of page