top of page

Michelinguiden 2023 utvides til Isan

Den nye utvidelsen vil inneholde Nakhon Ratchasima, Ubon Ratchathani, Udon Thani og Khon Kaen som representative byer i Isan-regionen, og markerer det sjette året for guidens tilstedeværelse i Thailand.

foto:tatnews.org
Bangkok, 26. april 2022 – Turistmyndighetene i Thailand (TAT) og MICHELIN Guide kunngjorde i dag i fellesskap MICHELIN Guide Thailands utvidelse av dekningen til Thailands nordøstlige region – viden kjent som “Isan” – i sin sjette utgave, som skal utgis på slutten av 2022.


Med 20 provinser i den største regionen i Thailand, er fire provinsbyer – Nakhon Ratchasima, Ubon Ratchathani, Udon Thani og Khon Kaen – valgt ut til å representere regionens særegne og smakfulle mat, så vel som dens bemerkelsesverdige natur- og kulturarv.


(annonse)


Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernør, sa: «Thailands nordøstlige region har et enormt potensial – når det gjelder kulinarisk kultur og historie, ulike turistattraksjoner, så vel som sjarmerende lokal livsstil. Bortsett fra deilig og autentisk nordøst-thailandsk mat eller "Isan"-mat, kan folk i alle aldre nyte å besøke attraksjoner som Khao Yai nasjonalpark – et UNESCOs verdensarvsted – som hovedsakelig ligger i Nakhon Ratchasima, Pha Taem nasjonalpark i Ubon Ratchathani, Ban Chiang Arkeologisk sted i Udon Thani, Phu Wiang Dinosaur Museum i Khon Kaen.


"I tillegg har Nordøst-regionen enestående lokal mat og håndverksprodukter, med mer enn 34 registrerte Geographical Indication (GI)-varer. Med lanseringen av den kommende 2023-utgaven av MICHELIN Guide Thailand, håper vi at ikke bare hele verden vil være klar over den pulserende kulinariske scenen i den nordøstlige delen av Thailand, men også øke turismen og den lokale økonomien på samme tid. sa Yuthasak.


(annonse)


Nordøst-thailandsk eller "Isan"-kjøkken har en interessant bakgrunn med kulturell påvirkning fra eldgamle tidsepoker – inkludert Sukhothai-riket og Khmer-imperiet – så vel som fra nabolandene som Laos, Vietnam, Kambodsja og Kina. Regionen har åker og skog på vidder og fjell egnet for husdyrhold. I tillegg er det et betydelig område for kvalitetsrisdyrking – inkludert den verdenskjente Jasminrisen og klebrig ris. Selv om Isan-mat ikke inneholder noen sjømatingredienser på grunn av sin geografiske beliggenhet, har regionen mange elver – spesielt Mekong-elven, hvor ferskvannsfisk er i overflod.


Mr. Gwendal Poullennec, internasjonal direktør for MICHELIN Guides, sa at Michelin-inspektører har blitt imponert over det smakfulle og særegne Isan-kjøkkenet, ettersom det bruker enkle tilberedningsmetoder, men likevel leverer subtile og komplekse smaksprofiler – som koking, grilling, damping, sakte. -matlaging, og – fremfor alt – matkonserveringsteknikken, som regnes som et høydepunkt i kjøkkenet, siden den viser lokal visdom når det gjelder å beholde fisk og sesongens grønnsaker for lengre holdbarhet som matingredienser. Fermentert fisk [Pla Ra] , laget av lokal fisk gjæret i salt og ris, er den mest kjente og viktigste bevarte ingrediensen som har blitt brukt i mange retter og sauser, og har vært registrert som en arv av nasjonal kulturell visdom siden 2012.


(annonse)


«Bortsett fra unik mat og interessant kulinarisk bakgrunn, er det mange Isan-fødte kokker med matkunnskap og matlagingserfaring fra å jobbe på verdenskjente restauranter i utlandet, og har nå åpnet egne restauranter i hjemlandet. De spiller en betydelig rolle i å løfte Isan-maten til neste nivå – ved å bruke lokale råvarer kombinert med deres overlegne matlagingsferdigheter, og setter en ny standard for mer høykvalitets lokal mat. Dette er et godt tegn på at den nordøstlige delen av Thailand snart vil være et interessant turistmål for lokal gastronomi, og bidra til en god økonomi blant lokalsamfunn og markeder, sa Poullennec.


Eksistensen av MICHELIN Guide Thailand i løpet av de siste 5 årene har blitt sett på som et verdifullt bidrag til TATs oppdrag om å promotere Thailand som et internasjonalt gastronomisk reisemål. Det økende antallet MICHELIN-stjernede, Bib Gourmand-belønnede og utvalgte spisesteder er omtalt i hver utgave av MICHELIN Guide Thailand – delvis som et resultat av MICHELIN Guides videre utforskning av nye territorier på tvers av landets forskjellige regioner, og delvis som en resultat av lokale restauranter som streber etter å forbedre kvalitet og service for å leve opp til prestisjetunge MICHELIN Guide-standarder – bidra til å øke bevisstheten og sette nye trender for gastro-turisme blant lokale og internasjonale reisende på et bredere spekter.


Sammenligner du MICHELIN Guide Thailand 2018-utgaven med den siste 2022-utgaven, er antallet totalt utvalgte spisesteder opp fra 126 til 361. Ut av dette har antallet Michelin-stjernede spisesteder økt fra 17 til 32, og Bib Gourmand-belønnet fra kl. 35 til 133. Dekningen har utvidet seg fra «Bangkok» i 2018-utgaven, til nå å inkludere «Phra Nakhon Si Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket & Phang-Nga» i 2022-utgaven.


foto:tatnews.orgFor å lære mer om MICHELIN Guide, vennligst besøk guide.michelin.com/th/en, eller følg oppdateringer om 2023 MICHELIN Guide Thailand-utgaven på Facebook: facebook.com/MichelinGuideThailand.


Kilde: TatnewsComentários


bottom of page