top of page

Minst 252 omkommet i jordskjelv i Indonesia

Mandagens kraftige jordskjelv i Indonesia har kostet minst 252 mennesker livet, blant dem 40 barn, ifølge lokale myndigheter.
Foto: Muhd Azran Malek facebook

Det var ved ettermiddagstider, lokal tid, at et kraftig jordskjelv med en styrke på 5,6 på Richters skala rammet Vest-Java, hvor også hovedstaden Jakarta ligger.


Like etter skjelvet var det uklart om noen ble skadet av det eller døde, men så begynte meldingene å komme om omkomne.


Episenteret for skjelvet som hadde en styrke på 5,6 var nær byen Cianjur i det fjellrike Vest-Java, omtrent 75 km sørøst for hovedstaden Jakarta. Regionen er hjemsted for over 2,5 millioner mennesker.


Vest-Java-guvernør Ridwan Kamil sa på Instagram at 252 mennesker var drept og 326 ble såret. Ridwan fortalte journalister at mange bygninger hadde kollapset, og at dødstallene kan stige.


Indonesias katastrofebegrensningsbyrå (BNPB) sa at mer enn 2200 hus hadde blitt skadet og mer enn 5300 mennesker hadde blitt fordrevet.


Tjenestemenn jobber fortsatt med å fastslå det fulle omfanget av skadene fra skjelvet, som rammet på en relativt liten dybde på ca 10 km, ifølge byrået for meteorologi, klimatologi og geofysikk (BMKG).


Tilknyttet sykehus

Flere av personene som døde, skal ha vært tilknyttet et sykehus vest på øya. Ifølge tjenstemenn Herman døde flere av at bygninger kollapset.


Bygninger i hovedstaden Jakarta skal ha svaiet som følge av skjelvingene, men så langt er det ikke meldt om døde i hovedstaden.


Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sender sine tanker til de som er rammet.

– Trist over de fryktelige nyhetene om de ødeleggende jordskjelvet på Java, Indonesias største øy. Mine tanker går til alle som har mistet sine kjære, alle som er skadd og alle som er rammet. Norge står sammen med det indonesiske folk, skriver Huitfeldt på Twitter.

Indonesia grenser over den såkalte "Pacific Ring of Fire", er en svært seismisk aktiv sone, der forskjellige plater på jordskorpen møtes og skaper et stort antall jordskjelv og vulkaner.


I 2004 utløste et skjelv med en styrke på 9,1 utenfor Sumatra-øya i Nord-Indonesia en tsunami som rammet 14 land, og drepte 226 000 mennesker langs kysten av Det indiske hav, mer enn halvparten av dem i Indonesia.Kilde: Reuters

Comments


bottom of page