top of page

Norwegian dropper ThailandNorwegian dropper langdistanse, rundt 2000 ansatte berøres, og datterselskaper i Italia, Frankrike, Storbritannia og USA som er knyttet til langdistanse vil bli begjÌrt konkurs.
Dagens beslutning har ligget i kortene og markerer formelt den endelige slutten på Norwegian-gründer Bjørn Kjos store drøm: Å erobre verden med billig langdistanse.


IdĂŠen var forholdsvis enkel:

  • Kjøpe nye fly som bruker mindre drivstoff enn konkurrentenes fly.

  • Kjøpe sĂĽ mange fly at du fĂĽr stor rabatt pĂĽ flyene.

Men Utfordringen for Norwegian var imidlertid at flyene i stor grad ble lĂĽnefinansiert.

Gjelden gjorde selskapet veldig avhengig at at inntektene ble omtrent som planlagt. Dette forutsatte igjen at man raskt klarte ü finne lønnsomme ruter til flyene etter hvert som de ble levert.


Men ting gikk ikke helt som planlagt.


Store Tekniske problemer med nye fly, som da drivstoff flommet ut av en maskin i Bangkok, streiker, Kjos-faste kunder i Bangkok og tidvis dürlig planlegging av bemanningen har gjennom ürene bidratt til blodrøde tall pü bunnlinjen.


Og det har jo heller ikke vĂŚre mangel pĂĽ drama, krangler om bagasje vekt, og det har jo ogsĂĽ vĂŚrt noen sikkerhetslandinger mellom Skandinavia og Thailand, Og til tider sĂĽ har kritikken haglet i sosiale media.


Flere analytikere stilte spørsmål ved om gjelden etter hvert ville bli umulig å bære – og dette lenge før koronapandemien slo til.


Dagens beslutning setter nü et foreløpig punktum for Norwegians flyvninger mellom kontinentene.bottom of page