top of page

Nye regler gjĂžr Grabcar lovlig

Regjeringen har godkjent et utkast til en regulering som tillater bruk av personbiler for taxitjenester via apper, en velsignelse for GrabCar-sjÄfÞrer som i Ärevis har levert tjenesten uten riktig juridisk status.



Den nye forskriften tillater at kjÞretÞy med inntil syv seter som for Þyeblikket er registrert som personbiler, ogsÄ kan benyttes som drosjer.


Endringen forventes Ä vÊre ferdig om en mÄned fra nÄ, i fÞlge transportminister Saksayam Chidchob.


Selv om Taxi appen er blitt svĂŠrt populĂŠr, anerkjenner ikke loven eiere som bruker privatbilene sine for Ă„ hente passasjerer, sa ministeren


Departementet for landtransport planlegger Ä bruke rundt en mÄned pÄ Ä utarbeide en kunngjÞring som styrer hvordan den nye forskriften implementeres, og deretter holde en offentlig hÞring om saken og fÄ forskriften publisert i Royal Gazette, sa Saksayam.


Etter publiseringen kan selskaper som eier Taxi apper, sĂžke om lisenser for Ă„ drive den nye tjenesten, sa han.


Personbiler som er registrert som drosjer blir delt inn i:

  • SmĂ„ kjĂžretĂžy (som Nissan March, Toyota Vios og Honda City)

  • Mellomstore biler (som Toyota Altis og Honda Civic)

  • Store kjĂžretĂžy (som Honda Accord og Toyota Fortuner)


FÞrere blir pÄlagt Ä skaffe seg fÞrerkort for offentlig transport, FÞrere mÄ gjennomgÄ en kriminell bakgrunnssjekk av politiet og kun bruke apper som er sertifisert av avdelingen, sier Saksayam.




Traisuree Taisaranakul, nestleder for regjeringen, sa at reguleringen gir forbrukere flere valg for taxitjenester.


"Flere bestiller drosjer gjennom apper", sa hun

Tiltaket stÞtter ogsÄ sjÄfÞrer som bruker sine personlige kjÞretÞy for Ä yte tjenester lovlig, sa Taisaranakul.


Noen av kravene som stilles:


  • Folk som Ăžnsker Ă„ vĂŠre sjĂ„fĂžrer for slike apper, mĂ„ registrere kjĂžretĂžyene sine, men kun en person kan vĂŠre registrert per bil.


  • KjĂžretĂžyene som brukes mĂ„ ha kommunikasjonsenheter godkjent av Department of Land Transport og et symbol som viser at de tilbyr drosjetjenester gjennom et elektronisk system.


  • KjĂžretĂžyene kan ikke vĂŠre mer enn ni Ă„r gamle.


  • For smĂ„ og mellomstore biler er serviceavgiften begrenset til 50 baht de fĂžrste to km. og deretter ikke mer enn 12 baht for hver km etter det.


  • For store biler er serviceavgiften begrenset til 200 baht de fĂžrste to km, og deretter ikke mer enn 50 baht for hver km etter det.


  • NĂ„r kjĂžretĂžyer ikke er i bevegelse, koster det tre baht per minutt for et lite kjĂžretĂžy og 10 baht for et stort kjĂžretĂžy.


Myndighetene planlegger Ä overvÄke tjenestene for passasjerens sikkerhet.




.

bottom of page