top of page

Nye Restriksjoner

Oppdatert 28.06.21


Etter økt smitte blir innendørs servering og samlinger på mer enn 20 personer nå forbudt i Bangkok. Provinsene Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Narathiwat, Pattani, Yala og Songkhla berøres også av nye restriksjoner.I tillegg strenges byggeplasser nå ned, og bygningsarbeidere blir isolert i leirene sine.

Tiltakene skal vare i 30 dager.  • Byggeplasser må stenges ned for å hindre spredning av smitte.


  • Restauranter får kun lov til og tilby take away.


  • Varehus, kjøpesentre og nærsamfunns sentre kan holde åpne til kl. 21, men teatre, kinoer, badeland og food courts må holde stengt, en må også øke avstanden i på stoler i vente soner samt forbedre effektiviteten til luftventilasjonssystemer.


  • Hotell, utstillingssentre og konferansesentre kan holde åpne som vanlig, men de må unngå å holde møter, seminarer og foreta servering.


  • Om en ikke har tillatelse, så er samlinger på over 20 personer er ikke tillatt.Situasjonen har nå blitt kritisk. Det er også knapt med senger til alvorlig syke coronapasienter, selv etter at det er satt opp flere feltsykehus. Det har vært høye smittetall og flere dødsfall det siste døgnet. Smittetallene har doblet seg i det siste, og i følge (NTB) så har talspersoner for helsemyndighetene gitt arbeidsinnvandrere, mange av dem ansatte på byggeplasser og fabrikker, skylda for smitten.


– Leirene var stengt, men arbeiderne snek seg ut til markeder og andre steder i lokalsamfunnet og spredte smitte, sa talskvinne Apisamai Srirangson for landets coronasenter.

I Følge Bangkok Post så stenger politiet ved hjelp av militæret av 600 byggeplasser,

575 av disse ligger i Bangkok og har i følge myndighetene 80 000 arbeidere,

hvorav de fleste er migranter. Regjeringen har lovet å forlenge byggekontrakter og betale 50% av lønnen til arbeiderne som nå er stengt inne i leirene sine.


Myndighetene vil levere mat og drikkevann til arbeiderne og Sikkerhetspersonell vil bli utplassert for å forhindre at de forlater leirene, sa talskvinne for regjeringen Anucha Burapachaisri.


Kongcheep Tantrawanich, talsmann for forsvarsdepartementet, sier at væpnede styrker og politi er satt sammen for å håndheve restriksjonene. Kongcheep sier massetesting vil bli utført i leirene og smittede mennesker vil bli ytterligere isolert.


Forsvaret blir også satt inn i de sørligste provinsene for å "stramme inn" på folks bevegelser. Dette på grunn av utbrudd av Beta-varianten, som er varianten som nå smitter flest i Sør-Thailand.


Disse styrkene vil også samarbeide med folkehelsedepartementet ved å skaffe flere senger på militærsykehus for å kompensere for mangelen av sengeplasser.


Grensekontrollen vil også bli "skjerpet" i håp om å stoppe ulovlige innvandrere fra å spre smitte fra sitt land til Thailand, sier talsmannen.


Om det oppstår flere smitteklynger, vurderer de lokale myndighetene og forsegle områder.


Reisende fra Bangkok og de ni provinsene som er underlagt de nye restriksjonene, blir nå isolert og satt i karantene.


Helsemyndighetene i landets provinser har nå fått beskjed om og overvåke arbeidere som vender hjem som følge av nedstengningen


Planen om å la fullvaksinerte turister reise til Phuket gjelder fortsatt.Flere Land i Sørøst-Asia har den siste tiden opplevd en kraftig smitteøkning, Indonesia og Filippinene er landene som har høyest smittetall, hvor Indonesia har over 5 ganger så mye smitte som Thailand, etterfulgt av Filippinene som nesten har dobbelt så mange smittede som Thailand.

Dødstallene i flere land er også svært høye, og det er nok også mørketall da det finnes områder som ikke er lett tilgjengelige.(Annonse)


Comentarios


bottom of page