top of page

Pattaya med gode resultater!

Pattayas ordfører sier at resultatene rundt covid19-tiltakene i Pattaya overgår forventningene, nå diskuteres diskuterer de neste trinnene.

Byens ordfører, Sonthaya Khunpluem, snakket med The Pattaya News i dag der det blir sagt at resultatene har “overgått forventningene. Han kommenterte også veldig kort de neste trinnene for å sakte begynne å lette noen begrensninger.


Pattaya City ble identifisert av lokale og provinsielle ledere samt avdeling for folkehelse som en potensiell "risikosone" for Covid-19-viruset på grunn av flere faktorer i begynnelsen av april og de satte i verk flere forholdsregler og tiltak for både å kontrollere og oppdage spredningen av Covid-19. Disse tiltakene inkluderte å sette opp et feltsykehus på The Grand Bella Hotel i Pattaya, testing av tusenvis av mennesker med høy risiko i Pattaya City og å sette opp sjekkpunkter og begrense tilgangen til Pattaya City.


Disse tiltakene kom på toppen av beslutningen fra Chonburi-regjeringen om å midlertidig legge ned tusenvis av virksomheter i Pattaya, inkludert byens viktigste attraksjoner, de tusenvis av barene, nattklubbene, turistattraksjonene, restaurantene og underholdningsstedene. Disse tøffe tiltakene har midlertidig satt ut titusenvis av mennesker fra arbeidslivet og ført til stadig en voksende økonomisk krise for disse, men byens ledelse mener at tiltakene, selv om de var tøffe, var nødvendige for å forhindre potensill spredning av Covid-19 Coronavirus i området. Andre nasjonale og provinsielle tiltak, som portforbudet fra 22.00 til 16.00, stenging av offentlige rom som parker og strender, total forbud mot salg av alkohol var også viktig.


Ordføreren fortalte Pattaya News at det bare var funnet fire positive tester blant tusenvis av tester på Grand Bella, og alle fire ble sporet opp.

Ordføreren sa at det ikke hadde blitt funnet noen tilfeller i Pattaya City på 13 dager. I morgen vil det være den fjortende dagen, som anses å være en full inkubasjon eller karantene for viruset, uten nye tilfeller.


Ordføreren takket innbyggerne i Pattaya og alt personalet som var involvert i sjekkpunktene, den lokale lovhåndhevelsen, feltsykehusene og alt medisinsk personell i byen for samarbeidet de siste flere vanskelige ukene og at de hjalp til med å drive de positive resultatene byen ser nå.


De nåværende begrensningene slutter 30. april ved midnatt, noe som førte spørsmålet om hva som er neste trinn og om sjekkpunktene vil fortsette, samt hvordan gjenåpningsprosessen spesielt vil se ut i Pattaya.


Ordføreren uttalte at ettersom nødvedtaket nå ble forlenget ytterligere en måned for å hjelpe til med å kontrollere spredningen av Covid-19 Coronavirus av den thailandske regjeringen som at flere regler, som portforbudet og forbudet mot massesamlinger, ville fortsette. Ordføreren sa til The Pattaya News at han ville møte i løpet av de neste dagene med hele Chonburi-teamet for å diskutere de neste trinnene.


Han uttalte at han visste at offentligheten hadde mange spørsmål, og han forsto hvor vanskelig denne situasjonen var for arbeidsledige og alle bedriftseiere med lukkede arenaer. Han ba om tålmodighet og lovet å være gjennomsiktig om hva de neste trinnene ville være. Det ville bli avgjort som et team med Chonburi-regjeringen om sjekkpunktene vil fortsette, sammen med andre regler som alkoholsalgsforbudet.


Ordføreren konkluderte med å si at Chonburi-regjeringen forstår at det store flertallet av virksomhetene i Pattaya anses som "røde". De vil diskutere proaktive tiltak og samle ideer om hvordan, om i det hele tatt, trygt gjenåpne virksomheten i byen. Han ga imidlertid ikke konkrete detaljer på dette tidspunktet.コメント


bottom of page