top of page

PTTs visjon for fremtiden: Thailand som LNG-knutepunkt i regionen

Thailands stĂžrste energikonglomerat PTT, har skissert et veikart for Thailands langsiktige energisikkerhet.
LNG Thailand

Auttapol Rerkpiboon, president og administrerende direktÞr i PTT Public Company Limited, uttalte under sin Äpningstale pÄ "Future Energy Asia Exhibition and Summit" onsdag at energigiganten hadde som mÄl Ä gjÞre Thailand til et knutepunkt for flytende naturgass (LNG) i Asia over neste tiÄr.


Selv om folk over hele verden innser det presserende behovet for Ă„ redusere sin avhengighet av fossil energi, har bedrifter og husholdninger for tiden store krav til enhver form for energi for Ă„ komme videre, sa Auttpol.


(annonse)
conradsdeli shop

Han forklarte at av de tre kategoriene fossilt brensel - kull, olje og LNG - er naturgass den reneste og mest miljĂžvennlige.


"Vi trenger naturgass, som LNG, i denne overgangsperioden for Ă„ kutte bruken av olje og kull til Ă„ bruke fornybar energi, som vind, solceller og elektrisitet," la Attapol til.


Navet vil vĂŠre et senter for salg og kjĂžp av LNG, noe som betyr at Thailand vil kjĂžpe LNG fra andre produsenter, forberede den for bruk og re-eksportere den til andre land som trenger det, som Japan, Kina, Kambodsja og Laos.


(annonse)
FDS Thailand

Han uttalte at Thailands infrastruktur, som havner og rĂžrledninger, er klare til Ă„ stĂžtte disse prosessene. Han forventet at landet innen 2030 ville eksportere 9 millioner tonn LNG.


Å gjĂžre Thailand til regionens LNG-knutepunkt er en del av PTTs plan for Ă„ sikre og opprettholde Thailands energiindustri. Han avslĂžrte at selskapet hadde gjort betydelige investeringer i fremtidig energi, inkludert fornybar energi, energilagring og systemrelatert, verdikjeden til elektriske kjĂžretĂžy som inkluderer ladestasjoner og fabrikker, og hydrogenkraft.


(annonse)
scansnus

MÄlet med disse investeringene er Ä sikre at Thailand opprettholder sin konkurranseevne i omstillingsperioden samtidig som de er forberedt pÄ Ä gripe nye muligheter nÄr fremtidens energi kommer.


Under konseptet "Powering Life with Future Energy and Beyond", insisterte Auttapol pÄ at energisikkerhet er nÞkkelen for Ä oppnÄ bÊrekraftig energi.


Thailand mÄ levere nok energi til innenlandsk forbruk fÞr de vurderer eksport, og PTT ser frem til Ä investere i fornybar energi og relatert teknologi i utlandet, sa han.


(annonse)
Last Train Restaurant Pattaya

BÊrekraftig energi er lÞsningen pÄ den nÄvÊrende globale energikrisen samt klimaendringer. Land over hele verden, inkludert Thailand, har annonsert mÄl om Ä oppnÄ karbonnÞytralitet i 2050 og nÄ netto nullutslipp av klimagasser i 2065.


For Ä fÄ til slike veier kreves det konkrete tiltak og seriÞse handlingsplaner.


"PTTs nye visjon, "Future Energy and Beyond", vil ikke bare investere i fremtidig energi, men ogsÄ investere i andre virksomheter, som biovitenskap, elektriske kjÞretÞy, AI, robotikk og digitalisering. Andelen av investeringer i fremtidige virksomheter vil nÄ 30 prosent innen 2030," sa PTT-sjefen.


(annonse)
siamsnus

Nylig sluttet PTT seg til Foxconn, et ledende taiwansk teknologiselskap, for Ă„ bygge en elbilfabrikk i Thailand. Fabrikken vil vĂŠre ferdig og klar til Ă„ produsere elbiler innen fĂžrste kvartal 2024.


Auttapol mener at ved Ă„ jobbe tett med myndighetene kan PTT bidra til Ă„ forme landets energilandskap, forbedre energiforbruket og utnyttelsen, og gjĂžre energi tilgjengelig for alle.



Kilde: The Nation Thailand

Nyhetsbrev Thaifeber

bottom of page