top of page

PTTs visjon for fremtiden: Thailand som LNG-knutepunkt i regionen

Thailands største energikonglomerat PTT, har skissert et veikart for Thailands langsiktige energisikkerhet.
LNG Thailand

Auttapol Rerkpiboon, president og administrerende direktør i PTT Public Company Limited, uttalte under sin åpningstale på "Future Energy Asia Exhibition and Summit" onsdag at energigiganten hadde som mål å gjøre Thailand til et knutepunkt for flytende naturgass (LNG) i Asia over neste tiår.


Selv om folk over hele verden innser det presserende behovet for å redusere sin avhengighet av fossil energi, har bedrifter og husholdninger for tiden store krav til enhver form for energi for å komme videre, sa Auttpol.


(annonse)
conradsdeli shop

Han forklarte at av de tre kategoriene fossilt brensel - kull, olje og LNG - er naturgass den reneste og mest miljøvennlige.


"Vi trenger naturgass, som LNG, i denne overgangsperioden for å kutte bruken av olje og kull til å bruke fornybar energi, som vind, solceller og elektrisitet," la Attapol til.


Navet vil være et senter for salg og kjøp av LNG, noe som betyr at Thailand vil kjøpe LNG fra andre produsenter, forberede den for bruk og re-eksportere den til andre land som trenger det, som Japan, Kina, Kambodsja og Laos.


(annonse)
FDS Thailand

Han uttalte at Thailands infrastruktur, som havner og rørledninger, er klare til å støtte disse prosessene. Han forventet at landet innen 2030 ville eksportere 9 millioner tonn LNG.


Å gjøre Thailand til regionens LNG-knutepunkt er en del av PTTs plan for å sikre og opprettholde Thailands energiindustri. Han avslørte at selskapet hadde gjort betydelige investeringer i fremtidig energi, inkludert fornybar energi, energilagring og systemrelatert, verdikjeden til elektriske kjøretøy som inkluderer ladestasjoner og fabrikker, og hydrogenkraft.


(annonse)
scansnus

Målet med disse investeringene er å sikre at Thailand opprettholder sin konkurranseevne i omstillingsperioden samtidig som de er forberedt på å gripe nye muligheter når fremtidens energi kommer.


Under konseptet "Powering Life with Future Energy and Beyond", insisterte Auttapol på at energisikkerhet er nøkkelen for å oppnå bærekraftig energi.


Thailand må levere nok energi til innenlandsk forbruk før de vurderer eksport, og PTT ser frem til å investere i fornybar energi og relatert teknologi i utlandet, sa han.


(annonse)
Last Train Restaurant Pattaya

Bærekraftig energi er løsningen på den nåværende globale energikrisen samt klimaendringer. Land over hele verden, inkludert Thailand, har annonsert mål om å oppnå karbonnøytralitet i 2050 og nå netto nullutslipp av klimagasser i 2065.


For å få til slike veier kreves det konkrete tiltak og seriøse handlingsplaner.


"PTTs nye visjon, "Future Energy and Beyond", vil ikke bare investere i fremtidig energi, men også investere i andre virksomheter, som biovitenskap, elektriske kjøretøy, AI, robotikk og digitalisering. Andelen av investeringer i fremtidige virksomheter vil nå 30 prosent innen 2030," sa PTT-sjefen.


(annonse)
siamsnus

Nylig sluttet PTT seg til Foxconn, et ledende taiwansk teknologiselskap, for å bygge en elbilfabrikk i Thailand. Fabrikken vil være ferdig og klar til å produsere elbiler innen første kvartal 2024.


Auttapol mener at ved å jobbe tett med myndighetene kan PTT bidra til å forme landets energilandskap, forbedre energiforbruket og utnyttelsen, og gjøre energi tilgjengelig for alle.Kilde: The Nation Thailand

Nyhetsbrev Thaifeber

Comments