top of page

Regjeringen diskuterer forsikringsalternativer for utenlandske turister

Utenlandske turister vil sannsynligvis få flere forsikringsalternativer for å dekke utgifter til sykehus- og hotellisolasjon i Thailand


Yuthasak Supasorn, guvernør for turistmyndighetene i Thailand, sa at regjeringen diskuterer med Office of the Insurance Commission (OIC) om å tilby Covid-19-forsikringsalternativer for vaksinerte turister hvis reiseforsikring ikke dekker medisinske utgifter til sykehus eller hotellisolasjon for milde asymptomatiske tilfeller.


En kjennelse fra Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) fastslo i forrige uke, at hvis en reiseforsikring ikke dekker alle medisinske utgifter for Covid-19-infeksjon, er de reisende selv ansvarlige for slike utgifter.


Yuthasak sa at dette betyr at både hoteller som lar gjester slippe gjennom overvåkingsprosessen og gjester som nekter å betale medisinske utgifter vil møte rettslige skritt.


Et underutvalg hos CCSA skal nå diskutere forsikringsalternativer og straff i detalj.


I prinsippet kan forsikringspremiene starte fra 800 baht per person for å dekke kostnadene for hotellisolasjon, som starter fra 30 000 baht, sa han.


"Vi har tidligere søkt samarbeid med hoteller for å ta vare på gjester under isolasjonstiden. Den nye regelen krever streng overholdelse av helsetiltak. Hoteller som ikke overholder dette risikerer å bli fjernet fra Thailand Pass systemet, noe som gjør dem ute av stand til å ta imot gjester," sa Yuthasak.

I løpet av de siste månedene av Test & Go-ordningen har det vært flere rapporter om smittede turister som ble borte fra hoteller.


Noen hotellgjester nektet å bli tatt med til sykehus fordi de var bekymret for utgifter, sa Marisa Sukosol Nunbhakdi, president i Thai Hotels Association (THA).


Ifølge rapporter fra hoteller var hovedproblemene utilstrekkelige sykehussenger og høye medisinske utgifter ved sykehus.


Noen turister var også bekymret for at forsikringskravene deres kunne bli avvist fordi forsikringene deres ikke dekker medisinsk behandling på sykehus eller hotellisolasjon, selv om disse har blitt populære alternativer for asymptomatiske pasienter i Thailand.


"Forsikringsalternativer vil bidra til å dekke utgifter i tilfelle turister blir smittet med Covid-19 eller etter høyrisikokontakt som krever isolasjon," sa hun.


THA uenig i straff for hoteller i den nye CCSA-dommen da dette vil skade små operatører som har stramme driftsbudsjetter og som ikke har råd til å øke bemanningen umiddelbart, i motsetning til større hotelleiere, sa Marisa.Kilde: Bangkok Post


Comments


bottom of page