top of page

Regjeringen gjĂžr helomvending i planene om Ă„ tillate utenlandsk eierskap

Regjeringen gjĂžr helomvending i planene om Ă„ tillate utenlandsk eierskap i eiendom, helomvendingen kommer etter at forslaget har mĂžtt stor motstand.

Utkastet til direktiv som tillater rike utlendinger Ă„ kjĂžpe land er trukket tilbake for Ă„ hĂžre opinionen, sa visestatsminister og energiminister Supattanapong Punmeechaow i dag (mandag).


Innenriksminister Anupong Paochinda signerte en ordre om Ă„ tilbakekalle regjeringens godkjenning for ordningen.

Etter den offentlige hÞringen vil relaterte byrÄer vurdere offentlige kommentarer fÞr de foreslÄr en ny ordning for regjeringen, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

Innenriksdepartementet hadde fredag ​​(4. november) sendt direktivutkastet til statsrĂ„dssekretariatet.


Det forventes nÄ at kabinettets sekretariat vil inkludere behandlingen av utkast til direktiv som sÊrskilt dagsorden pÄ statsrÄdsmÞtet tirsdag (8. november).

Den 25. oktober gikk regjeringen med pÄ forlaget om Ä la utlendinger kjÞpe 1 rai med land til boligformÄl, forutsatt at de investerer minst 40 millioner baht i landet.


Forslaget var utarbeidet av innenriksdepartementet i mai med sikte pÄ Ä tiltrekke seg utenlandske investeringer og bringe utlendinger med spesialkompetanse til Thailand. Kabinettet brukte imidlertid mÄneder pÄ Ä godkjenne forslaget og lytte til meninger fra flere berÞrte byrÄer.


Supattanapong sier at ediktet for tiden er under behandling hos statsrÄdet, for Ä "finjustere" ordlyden, og la til at den utenlandske grunneierskapsplanen bare er et "alternativ".


Han sa ogsÄ at regjeringen nÄ mÄ forklare utlendinger hvorfor planen mÄ trekkes tilbake.



Kilde: The Nation Thailand

bottom of page