top of page

Rehabiliteringen av Thai Airways kan strekke seg sÄ langt som 7 Är

Prosessen med rehabilitering for Thai Airways International kan ta sÄ lang tid som syv Är, ifÞlge juridisk rÄdgiver for flyselskapet, Kitipong Urapeepatanapong.

Etter konkursdomstolens aksept av flyselskapets innlevering forrige mÄned, har det kommet fram at det kan ta mellom fem mÄneder til et Är Ä utarbeide en plan for rehabilitering.

Etter dette vil en tidsramme pÄ omtrent fem Är vÊre nÞdvendig for Ä gjennomfÞre planen, med mulighet for Ä forlenge tiden med to Är.

Urapeepatanapong snakket med media tidligere i dag og sa: "Thai Airways rehabiliteringsplan bĂžr avsluttes innen syv Ă„r, som kan omfatte gjeld til egenkapitalomregning, salg av eiendeler eller egenkapitalinjeksjon."

Siden innsendelsen av konkursrekonstruksjonen har Thai Airways utnevnt fire nye styremedlemmer, en av dem trakk seg pÄ grunn av han tidligere hadde hatt stilling som visepolitisk finansminister.

Det har ogsÄ vÊrt uttrykt stor frustrasjon over at kunder som hadde kjÞpt billetter fra flyselskapet ikke kunne fÄ tilbakebetalt innbetalt belÞp fÞr etter minst seks mÄneder. Dette har fÞrt til at Forbrukerrettighetssenteret har krevd tiltak for Ä beskytte kundene som ikke har fÄtt benyttet billettene pÄ grunn av covid-19.

Den fĂžrste rettsmĂžtet for Thai Airways ved Konkursretten er planlagt til 17. august. Hvis planen for rehabilitering blir akseptert, vil det bli oppnevnt en styrer.

bottom of page