top of page

Siste nytt om smitteutbruddet i Samut Sakhon

Mer enn 800 tilfeller av Covid-19 knyttet til et sjømatmarked i Samut Sakhon er rapportert, og antallet forventes å øke etter hvert som helsemyndigheter nå foretar masse testing av over 10 000 mennesker.
Ytterligere 2 tilfeller av Covid-19 ble rapportert i Bangkok i dag fra personer som begge nylig besøkte Central Shrimp Market i Samut Sakhon.


Markedet i tambon Mahachai i Muang-distriktet regnes som en Covid-19-hotspot der hundrevis har testet positive for viruset. Andre tilfeller er rapportert i nabo provinsene Suphan Buri, Nakhon Pathom, Ratchaburi og Samut Prakon.


Med et betydelig antall burmesiske migranter ved sjømat markedet i Samut Sakhon som testet positivt for Covid-19, er mange av de nylig pålagte helsetiltakene fokusert på migrant arbeidere.


Alle arbeidsgivere i Thailand advares nå av statsminister Prayut Chan-o-cha om ikke å ansette ulovlige arbeidsinnvandrere. Hvis de gjør det, kan de bli stengt. Statsministeren oppfordret også publikum til å varsle tjenestemenn hvis de møter ulovlige arbeidsinnvandrere. Arbeidsgivere over hele Thailand blir bedt om å skjerme alle arbeidsinnvandrere ved å kontrollere temperaturen og se etter symptomer.


Arbeidsdepartementet har også kommet med pålegg som forbyr arbeidsinnvandrere å forlate områder som er ansett som risiko områder.

Migranter som reiser utenfor områdene kan bli siktet for brudd på smittevernloven og nøddekret.


Som følge av dette kommer det noen nye smitteforebyggende tiltak:Bangkok


Med Covid-19-utbruddet i provinsen Samut Sakhon, har Bangkok-tjenestemenn kunngjort ti tiltak for å kontrollere spredningen av coronavirus. Guvernør Asawin Kwanmuang råder også offentligheten til å fortsette å ha på seg en maske og bruke Thai Chana-applikasjonen til å spore hvor de befinner seg.


  • Nyttårs samlinger avbrytes. Hvis en hendelse allerede er planlagt, må arrangørene få tillatelse og sende en sykdoms bekjempelses plan til Bangkok Metropolitan Administration helseavdeling.


  • Underholdnings steder, barer, restauranter, hoteller og kjøpesentre beordres til å "strengt" skjerme kunder og følge forebyggende tiltak som å bære en munnbind og sosial distansering.


  • Parker er fremdeles åpne, men samlinger er ikke tillatt.


  • Skoler som grenser til Samut Sakhon er stengt frem til 4. januar. undervisning vil bli holdt online.


  • Myndighets- og byens tjenestemenn som pendler fra Samut Sakhon, vil jobbe hjemmefra.


  • Templer og andre religiøse arenaer i byen blir bedt om å ikke holde samlinger før situasjonen er løst.


  • Det er satt opp kontroller punkt på noen få veier i Bangkok for å overvåke vandrende arbeidstakere som kommer inn i byen.


  • Hvert av de 472 ferskvare markedene i Bangkok vil bli sjekket for Covid-19. Helse tjenestemenn vil fokusere på ansatte på markedene og de som håndterer sjømat fra Samut Sakhon.


  • Migrant arbeidere på byggeplasser vil bli testet.


  • Skolene vil hjelpe til med å identifisere foreldrenes elever som er arbeidsinnvandrere, foreldrene vil deretter bli testet.Surat ThaniAlle reisende som kommer til Koh Samui med ferge vil måtte gjennomføre en grundig Covid-19 testing, sier guvernør Wichawut Jinto. Migrant arbeidere har forbud mot å reise inn eller ut av provinsen. Wichawut sier at arbeidsgiverne har fått beskjed om å skjerme arbeidsinnvandrerne for koronavirus.”Siden en vaksine mot Covid-19 ennå ikke er tilgjengelig, er den beste beskyttelses metoden for alle å bruke munnbind. For nå er ingenting bedre enn selvbeskyttelse. ”

Chiang Mai


En 3-dagers lockdown fra i dag til onsdag er utstedt i 3 Tambonene (Mae Ai-distriktet i Chiang Mai, som inkluderer en del av Doi Inthanon nasjonalpark). Den provinsielle sykdoms kontrollkomiteen ga ordren etter at en Covid-19-pasient i Ayutthaya nylig hadde jobbet i Mae Ai-distriktet, ifølge guvernør Charoenrit Sanguansat.


Under nedstengnings tiltakene er skoler i de 3 tambondene stengt de neste 3 dagene, og folk har ikke lov til å forlate området. Hvis det er viktig å reise, må et helse sertifikat skaffes på et lokalt sykehus. Kontrollpunkter blir satt opp for å teste reisende.


Mennesker i området som nylig har reist fra Samut Sakhon, må rapportere til helsepersonell.


Phuket


Et krisemøte ble avholdt av guvernør Narong Woonciew i går som beordret tjenestemenn til å øke Covid-19 tiltakene.


"Det må være mer intense tiltak for skanning på alle reiseveier til øya - med fly, land og i havnene - med proaktiv skanning av arbeidsinnvandrere i området."


Vise guvernør Vikrom Jakthee råder bedriftseiere som ansetter arbeidsinnvandrere som nylig har reist fra Myanmar, til å varsle Phuket Provincial Health Officer’s Disease Control Division. Sjømat arbeidere eller andre som nylig har reist fra Samut Sakhon vil bli testet for Covid-19, sier han.


Pattaya


Pattaya-politiet trapper opp Covid-19 føre-var-kontroller på underholdnings steder i Pattaya-området. Det har ikke vært tegn til sammenhengende saker i Pattaya eller Chonburi-området på dette tidspunktet.


Utenfor Thailand ...


Den kambodsjanske regjeringen ber lokale myndigheter om å styrke sikkerhetstiltakene langs grensen mellom Thailand og Kambodsja. Samut Sakhon ligger omtrent 300 kilometer fra grensen til Kambodsja.

Comments


bottom of page