top of page

Siste nytt om Smitteutbruddet i ThailandEn oppdatering med siste nytt om Smitteutbruddet i Thailand


En øking på 900 Covid-19 tilfeller i Samut Sakhon etter massetesting


Det kunngjorde en lokal helsedirektør i dag. På grunn av det store utbruddet i provinsen, like sørvest for Bangkok, kan fabrikker bli omgjort til karanteneområder og feltsykehus ved ytterligere økining.


Helsemyndigheter i Samut Sakhon utførte en massetesting av Covid-19 etter et utbrudd på et sjømatmarked i Mahachai-området forrige måned. De aller fleste pasienter er burmesiske migranter som jobbet på forskjellige fabrikker i hele provinsen.


“Hvis det blir funnet at en fabrikk har flere smittede mennesker, vil vi gjøre det om til et karanteneanlegg for de smittede ansatte. De som har alvorlige symptomer vil bli sendt til sykehus for behandling, mens de som har testet positiv uten symptomer. får lov til å bo i en kontrollert sone sammen med de som har fått ordre om å gjennomgå en 14- dagskarantene.”


Restauranter i Bangkok som bryter med tiltakene, vil bli stengt


Bangkok Metropolitan Administration (BMA) Blir og stenge restauranter som ikke overholder Covid-19-restriksjonene i 14 dager. Restaurant-eiere må følge tiltakene strengt hvis de ikke vil restauranten stenges.


Bangkok-guvernøren Aswin Kwanmuang sier at på alle restauranter i Bangkok er forbudt å servere alkoholholdige drikker.


"Alle distrikter må sørge for at restauranter overholder Covid-19-tiltakene , tiltak som for eksempel sosialt distanserte sitteplasser og bruk av Thai Chana-applikasjonen."

En restauranteier fortalte Bangkok Post at restauranten vil med glede overholde myndighetens nye restriksjoner, vel vitende om at den ellers kan være stengt i 14 dager, noe som bare vil skade virksomheten deres ytterligere.


I tråd med de nye Covid-19-restriksjonene, er alle restauranter og matbutikker i Bangkok beordret til å avslutte serveringen kl. 21.00. Hvis en restaurant eller et utsalgssted regelmessig opererer etter 21.00, er det bare takeaway som er tillatt. Imidlertid blir folk i Bangkok oppfordret til å spise hjemme for å forhindre spredning av viruset.


CCSA: Ulovlig pengespill er en viktig faktor i den nye bølgen av Covid-19


Ulovlig pengespill har blitt et problem ettersom helsemyndigheter prøver å spore opp spillere etter et Covid-19-utbrudd i en spille bule i Rayong, som har spredt til andre provinser.


Gambling har vært en viktig faktor i den nye bølgen av smitteutbrudd, ettersom mange spillere pleier å besøke forskjellige arenaer og også reise i grupper, ifølge Center for Covid-19 Situation Administration talsperson Taweesilp Visanuyothin.


“Spillere går ikke bare til ett sted. Hvis de taper i en bule, vil de dra videre og satse videre i neste.”

Helsepersonell sier at tilfellene knyttet til arbeidsinnvandrere har vært lettere å bekjempe enn tilfellene knyttet til spillere.


Over 10 000 skoler stenges over hele Thailand for å hindre spredning av smitte


Over 10 000 skoler, i 28 provinser, skal holde stengt fram til 31. januar og benytte seg av online undervisning, i et forsøk på å begrense spredningen av smitten.


Det landsdekkende nøddekret er forlenget til slutten av februar


Den landsdekkende dekretet er utvidet til 28. februar. Dekretet gir den thailandske regjeringen muligheten til å fastsette retningslinjer og prosedyrer for å forhindre spredning av smitte, ved for eksempel å begrense reiser og sette opp sjekkpunkt.


Regjeringstalsmann Anucha Burapachaisri sier at det bare er en utvidelse av dekretet som for øyeblikket er på plass, dekretet som opprinnelig ble satt til 15. januar,

forlenges nå med ytterligere 45 dager.


Comments


bottom of page