top of page

Spise Insekt i Thailand 🐜 🐛

Hva med og smake på noen velsmakende insekter neste gang du er i Thailand? Å spise stekte insekter er normalt i Thailand. Insekter har lite kalorier, høyt proteininnhold og er ekstremt næringsrike.

Stekte insekter Thailand

Hvis du vil prøve dem, så kan du enkelt finne stekte insekter som selges av streedfood selgere på gaten, disse selgerene er lette og finne på turiststeder. Drømmeturen din til Thailand vil ikke være helt komplett uten å prøve litt friterte insekter 😋


Her kan du lese om de mest populære spiselige insektene.


Bambus ormer (Rot Duan): หนอน ไม้ไผ่ หรือ รถ ด่วน
Bambus ormer (Rot Duan): หนอน ไม้ไผ่ หรือ รถ ด่วน
Foto:Wikimedia


Bambus ormer kalles Rot Duan (betyr Express tog på Thai, på grunn av deres form).

De spiser bambusmasse i et bambusrør. Disse ormene finnes i Nord-Thailand under regntiden. Dette er det Insektet de fleste prøver og smake på først, og du kan lett finne dem hos nesten alle som selger friterte insekter i landet. Smaken og konsistensene til disse ormene er som en liten, knasende mais med litt salt smak.


Silke ormer (Nhon Mhai): หนอน ไม้ หรือ ดักแด้
Silke ormer (Nhon Mhai): หนอน ไม้ หรือ ดักแด้
Foto:Wikimedia

Silke ormer er kjent som Nhon Mhai og er den store favoritten i Thailand. Disse stekte insektene er en populær matbit for de lokale. Silke ormer kommer fra en rekke arter, men de er alle fra sommerfugler. De har et mykt skall som er sprø etter steking. Smaken er litt som tofu men kremaktig og har en smak av urter fordi de vanligvis er stekt med kaffe blader. Silke orm er perfekt å spise med soyasaus og pepper.


Gresshoppere (Tak Ka Tan): ตั๊กแตน
Gresshoppere (Tak Ka Tan): ตั๊กแตน
Foto:Wikimedia

Gresshoppere eller Tak Ka Tan er sunne og en verdifull kilde til protein og kalsium. Hver gresshopper måler ca 5-6 cm i lengden. Stekte gresshopper smaker litt som en knasete reke. Du må plukke av bena før du spiser dem.


Sirisser (Jing Reed): จิ้งหรีด
Sirisser (Jing Reed): จิ้งหรีด
Foto:Wikimedia

Sirisser eller Jing Reed er en delikatesse i det nordøstlige Thailand. de er i familie med gresshoppere, og er like i utsende, men de smaker annerledes.Disse stekte insektene er Sprøe og har en unik smak som popcorn og nøtt.


Kjempevannteger (Maeng Da): แมงดา
Kjempevannteger (Maeng Da): แมงดา
Foto:Wikimedia

Dette er det største insektet som serveres.

Kjempevannteger eller Maeng Da er store (ca. 8 cm lange) bevingede insekter. De lever i rismarkene og spises i den nordøstlige delen av Thailand. I Thai matlaging brukes Kjempevannteger hovedsakelig til "Nam Prik Maeng Da" retten, som er en meget sterk chili pasta. Disse stekte insektene serveres også som snacks. De er litt vanskelige å spise da du må fjerne armene og vingene. Disse insektene lukter kraftig, og har en salt og kremaktig smak. Noen sier at de ligner på kaviar.


Skorpioner (Maeng Pawng): แมงป่อง
Skorpioner (Maeng Pawng): แมงป่อง
Foto:Wikimedia

Skorpioner har giftige stikk, men du kan spise dem hele så lenge skorpioner blir tilberedt riktig. I det nordøstlige Thailand er skorpioner ansett som en velsmakende insekt. Deres smak er beskrevet som ligner på rå reker.


Røde maur (Mod Daeng): มดแดง
Røde maur (Mod Daeng): มดแดง
Foto:Wikimedia


Hvis du noen gang har følt det skarpe, smertefulle stikket av en rød maur bit, kommer dette alternativet som en god hevn. Røde maur har en myk, litt tynn konsistens, og passer godt sammen kald ris. de er vanligvis stekt først i soyasaus og olje, og det setter veldig mye smak, noe som gjør dem til et av de mer smakfulle valgene.


Røde maur egg (Jiew Kai Mod Daeng): เจียวไข่มดแดง
Røde maur egg (Jiew Kai Mod Daeng): เจียวไข่มดแ
Foto:Wikimedia

Røde maur egg eller Jiew-kai-mod-daeng er en annen kjent ingrediens som er veldig populær blant den nordlige delen og den østlige delen av Thailand.Dens smak er velsmakende, og lett å tilberede , Mangfoldet av ernæring spesielt protein og ulike vitaminer er fordelene med røde mauregg. Røde maur egg er veldig populær i salater og sammen med ris. Dette er de mest populære insektene du kan spise som Snacks


Ølet ditt inneholder hundrevis av insekter

Insekter blir en del av kostholdet vårt i fremtiden – de er både klimavennlige og næringsrike. Og faktisk finnes de allerede i det du drikker og spiser


Bon Appétit


Comments


bottom of page