top of page

Surin utsetter nedgraderingen til etter Songkran

SURIN: Komiteen for smittsomme sykdommer har utsatt planen sin om Ă„ erklĂŠre Covid-19 som en endemisk sykdom, til etter Songkran-festivalen.


Det provinsielle PR-kontoret i Surin kunngjorde sÞndag pÄ Facebook at Surin er klar til Ä klassifisere Covid-19-pandemien som en endemi fra 1. april.


Provinsen Þnsket Ä gjÞre dette innen fredag, tre mÄneder foran det nasjonale mÄlet, ifÞlge lokale myndigheter.


ProvinsguvernÞr Suwongpong Kitipattharapiboon sa at Surin er klar til Ä vÊre den fÞrste som nedgraderer ettersom innbyggerne har samarbeidet godt for Ä opprettholde nasjonale rÄd og anbefalinger under folkehelsedepartementet retningslinjer.


Men nÄ har komiteen for smittsomme sykdommer utsatt planen sin om Ä erklÊre Covid-19 som en endemisk sykdom, fra 1. april til etter Songkran-festivalen, sa en offisiell kilde.


Beslutningen ble tatt pÄ et komitémÞte tirsdag ettermiddag ledet av viseguvernÞr Sermsak Seesan med Dr Sinchai Tantiratananon, sjefen for det provinsielle folkehelsekontoret, og Dr Wuthichai Paenthong, direktÞr for Si Narong Hospital, og rundt 30 andre tjenestemenn til stede. Dette melder Bangkok Post


MÞtet tok hensyn til den nÄvÊrende Covid-19-situasjonen og fremdriften i provinsens vaksinasjonskampanje fÞr de bestemte seg for Ä utsette planen om Ä erklÊre Covid-19 som en endemisk sykdom til etter Songkran, som starter 13. april.


Provinsens helsemyndigheter har kommet med en liste over kriteriene provinsen har oppfylt:

  • Alle landsbyer fĂžlger strengt "blĂ„ sone"-tiltak

  • DĂždsraten fra koronasmitten er ikke hĂžyere enn 0,5 prosent

  • Under 3 prosent av smittede trenger sykehusinnleggelse

  • Minst 70 prosent av innbyggerne i Surin har mottatt to vaksinedoser

  • Alle i Surin fĂžlger strengt DMHTT-retningslinjene (sosial distansering, munnbind, hĂ„ndvask, testing i tilfelle symptomer) samt bruk av ThaiChana-appen.

Mellom 24. desember og 26. mars registrerte Surin totalt 16.354 smittetilfeller, med 276 nye tilfeller bekreftet lĂžrdag. Det totale antallet dĂždsfall i denne perioden er 29.



bottom of page