top of page

Surin utsetter nedgraderingen til etter Songkran

SURIN: Komiteen for smittsomme sykdommer har utsatt planen sin om å erklære Covid-19 som en endemisk sykdom, til etter Songkran-festivalen.


Det provinsielle PR-kontoret i Surin kunngjorde søndag på Facebook at Surin er klar til å klassifisere Covid-19-pandemien som en endemi fra 1. april.


Provinsen ønsket å gjøre dette innen fredag, tre måneder foran det nasjonale målet, ifølge lokale myndigheter.


Provinsguvernør Suwongpong Kitipattharapiboon sa at Surin er klar til å være den første som nedgraderer ettersom innbyggerne har samarbeidet godt for å opprettholde nasjonale råd og anbefalinger under folkehelsedepartementet retningslinjer.


Men nå har komiteen for smittsomme sykdommer utsatt planen sin om å erklære Covid-19 som en endemisk sykdom, fra 1. april til etter Songkran-festivalen, sa en offisiell kilde.


Beslutningen ble tatt på et komitémøte tirsdag ettermiddag ledet av viseguvernør Sermsak Seesan med Dr Sinchai Tantiratananon, sjefen for det provinsielle folkehelsekontoret, og Dr Wuthichai Paenthong, direktør for Si Narong Hospital, og rundt 30 andre tjenestemenn til stede. Dette melder Bangkok Post


Møtet tok hensyn til den nåværende Covid-19-situasjonen og fremdriften i provinsens vaksinasjonskampanje før de bestemte seg for å utsette planen om å erklære Covid-19 som en endemisk sykdom til etter Songkran, som starter 13. april.


Provinsens helsemyndigheter har kommet med en liste over kriteriene provinsen har oppfylt:

  • Alle landsbyer følger strengt "blå sone"-tiltak

  • Dødsraten fra koronasmitten er ikke høyere enn 0,5 prosent

  • Under 3 prosent av smittede trenger sykehusinnleggelse

  • Minst 70 prosent av innbyggerne i Surin har mottatt to vaksinedoser

  • Alle i Surin følger strengt DMHTT-retningslinjene (sosial distansering, munnbind, håndvask, testing i tilfelle symptomer) samt bruk av ThaiChana-appen.

Mellom 24. desember og 26. mars registrerte Surin totalt 16.354 smittetilfeller, med 276 nye tilfeller bekreftet lørdag. Det totale antallet dødsfall i denne perioden er 29.Comments


bottom of page