top of page

Telenor har fullfÞrt sammenslÄingen mellom dtac og True i Thailand

Telenor Asia har i dag fullfÞrt sammenslÄingen av telekomselskapene True og dtac i Thailand. Transaksjonen er den stÞrste telekommunikasjonsfusjonen i SÞrÞst-Asia mÄlt i virksomhetsverdi.

Det nye selskapet fÄr navnet True Corporation. Telenor vil ha 30,3 prosent eierandel i det nye selskapet, skriver selskapet i en bÞrsmelding onsdag.


I meldingen kommer det fram at True Corp vil betjene rundt 55 millioner mobilkunder, fem millioner bredbÄndsforbindelser og 3,2 millioner TV-abonnenter.


Det sammenslÄtte selskapet vil ha en virksomhetsverdi pÄ 210 milliarder kroner, et driftsresultat (Ebita) pÄ rundt 25 milliarder og inntekter pÄ rundt 64 milliarder.


Det nye selskapet, som fÄr navnet True Corporation, er godt posisjonert bÄde til Ä mÞte Thailands Þkende etterspÞrsel etter hÞyhastighetsdata og Ä utnytte vekstmuligheter i en digital region i rask utvikling. IfÞlge en spÞrreundersÞkelse Telenor Asia gjennomfÞrte i 2022, forventer 82 prosent av thailendere Ä Þke mobilbruken betydelig i lÞpet av de kommende Ärene, mer enn i noe annet undersÞkt asiatisk marked.


Ved Ă„ kombinere styrkene til True og dtac, vil det nye selskapet bli en ledende telekom- og teknologiaktĂžr som ligger helt i front av Thailands digitale utvikling.


- SluttfÞringen av denne transaksjonen er en stor milepÊl i Thailands digitaliseringsreise. Innovasjonstakten forventes Ä akselerere, og dette vil skape vekstmuligheter for landet. Telenor er klare til Ä stÞtte True Corp med tilgang til avansert teknologi, et nettverk av globale partnere og banebrytende bransjeinnsikt. Det nye selskapet vil kombinere styrkene til dtac og True, og gjÞr oss i stand til Ä levere konnektivitetslÞsninger i verdensklasse og utnytte utviklingen innen 5G, AI og IoT. Gjennom fusjonene i bÄde Thailand og Malaysia utvider Telenor sin posisjon som en betydelig telekom-eier i Asia. Vi betjener nÄ over 200 millioner kunder gjennom ledende lokale virksomheter i Asia og er godt posisjonert til Ä fortsette Ä skape verdier for bÄde kunder og samfunn, sier JÞrgen A. Rostrup, leder for Telenor Asia.


Etter sluttfĂžringen av avtalen vil True Corp arbeide sammen med partnere, leverandĂžrer og ansatte for Ă„ gi kundene flere fordeler som fĂžlge av selskapets stĂžrre nettverk, flere distribusjonspunkter og et bredere utvalg av produkter og tjenester.


For Ä akselerere og stimulere veksten i Thailands digitale Þkosystem, har det nye selskapet, sammen med partnere, til hensikt Ä etablere et investeringsfond pÄ rundt to milliarder kroner. FormÄlet er Ä stÞtte lovende digitale oppstartsselskaper som utvikler nye produkter og tjenester som kommer thailandske forbrukere til gode.


Telenor og CP Group vil ha en eierandel pÄ 30,3 prosent hver i det nye selskapet.


Transaksjonen er den stÞrste telekommunikasjonsfusjonen i SÞrÞst-Asia mÄlt i virksomhetsverdi, skriver Telenor i sin pressemelding.



Kilde: Telenor
annonsere Thaifeber

bottom of page