top of page

Thai Airways ber myndighetene beskytte de mot kreditorer

Det nasjonale flaggskipet Thai Airways søker støtte fra myndighetene på fire viktige områder, inkludert forhandlinger med utenlandske kreditorer og reforhandling av kontrakter med andre statlige virksomheter.

Generaldirektøren for State Enterprise Policy Office sa i går at flyselskapet nå søker hjelp fra staten etter at sentral konkursdomstol godtok forespørselen om rehabilitering.


Flyselskapet ønsker også at regjeringen skal undersøke tidslukene sine for å øke konkurransekraften og allianseflyselskapene, ifølge generaldirektøren, som også er sekretær for regjeringsutvalget for å følge opp flyselskapets rehabiliteringsplan. Komiteen er ledet av nestleder Wissanu Krea-ngam, som har kunngjort offentlig at selskapet ikke vil fly igjen før i slutten av denne måneden.


En talsperson sa at den nasjonale transportøren ønsker at regjeringen skal koordinere forhandlingene med utenlandske kreditorer, ettersom den vil at de skal godta rehabplanen under Thailands konkursdomstol. Selskapet ønsker også at myndighetene skal hjelpe til med å reforhandle økonomiske avtaler med andre statlige foretak, som Petroleum Authority of Thailand og Thailand Airports. Nå som finansdepartementet har droppet sin eierandel i flyselskapet under 50%, har Thai Airways mistet sin status som statsforetak og ønsker å revidere kontrakter det har inngått med statlige etater.


I mellomtiden sa den nestleder landbruks- og kooperativministeren at de 86 involverte sparekooperativene trenger å finne felles grunnlag når det gjelder de 43 milliarder baht flyselskapet skylder dem. Av de 86 investerte 85 i flyselskapets obligasjoner og 1 kjøpte aksjer.


selskapet har en samlet gjeld på 300 milliarder baht, og statsråden advarte om at hvis kooperativene ikke samarbeider seg i mellom , så kan de ikke få en rimelig kompensasjon, da utenlandske kreditorer kan ta alle Thai Airways eiendeler.


kilde : The Thaiger