top of page

Thai Airways har kun kapital til drift i 30 dager til

Thai Airways kan bli det andre nasjonale flyselskapet verden over som dukker under pÄ grunn av koronavisruset. I fÞlge Asian Review har selskapet kun kapital til lÞnninger o drift de neste 30 dagene, sÄ er det slutt og konkurs.

Flyselskapet har bedt myndighetene i Thailand om et kriselÄn som skal hjelpe selskapet Ä klare seg gjennom denne krisen. NÄ raser debatten i hjemlandet om selskapet skal reddes, og om det skal vÊre et nasjonalt flyselskap.

Den thailandske statsministeren har uttalt i lokale medier at han Ăžnsker seg Ă„ kunne se Thai Airways fortsatt som et nasjonalt flyselskap, fordi det har vĂŠrt slik siden selskapet ble startet opp ved hjelp av SAS.


Regjeringen i landet har bedt flyselskapet om Ä komme opp med en redningsplan, som vil sikre driften og ikke minst se fremover i forhold til Ä bedre den Þkonomiske plattformen. Det kan bli tÞft for ledelsen i selskapet Ä kunne fÄ til, med tanke pÄ den krisen luftfarten stÄr oppe i nÄ, og som vil vedvare trolig i lang tid fremover.

Flere analytikere i Thailand tror Thai Airways vil ende opp med Ä tilby nye aksjer i selskapet, noe som vil bli fÞrste gang siden 2010. Ledelsen og regjeringen mÄ denne uken finne ut om det er mulig Ä redde flyselskapet, fristen er 28. april nÄr kabinettet i Thailand skal avholde en avstemning om selskapets rett til Ä fortsette eller ikke.

Thai Airways har som sÄ mange andre selskap stanset all internasjonal flyvning, og har permittert 22.000 ansatte. Staten eier i dag 51 prosent av aksjene i flyselskapet.

Kilde: Asian Review


bottom of page