top of page

Thai Airways kreditorer godkjenner omstillingsplanen

Thai Airways kreditorer har stemt for å godkjenne flyselskapets omstillingsplan, sa uttalte selskapets juridiske rådgiver onsdag.

"90% av kreditorene stemte for å godkjenne planen," uttalte Kitipong Urapeepatanapong til Reuters, men la til at en domstol vil måtte gjennomgå planen 28.mai.


Fem personer er utnevnt til administratorer, inkludert fungerende administrerende direktør Chansin Treenuchagron og tidligere administrerende direktør Piyasvasti Amranandthe, uttalte Thai Airways etter møtet.

"Kreditorenes godkjenning gir Thai Airways en mulighet til å fortsette sin virksomhet," uttalte selskapet. "Dette vil også gjøre det mulig for flyselskapet å opprettholde sin konkurransekraft i luftfartsmarkedet."

I fjor godkjente en domstol flyselskapets anmodning om konkursbeskyttelse og gjeldsstrukturering.


Selskapet foreslo i mars en treårig frysing av lån og en utsettelse av tilbakebetalinger av obligasjoner i seks år.


Dette for å hjelpe selskapet tilbake til lønnsomhet etter å ha levert et rekordstort tap i 2020 på 141 milliarder baht, Thai planlegger også å kutte arbeidsstyrken i to, selge eiendom, samt skaffe 50 milliarder baht i ny kapital.


Ingen støtte fra staten

Mens statsminister Prayuth Chan-o-cha tidligere har avvist direkte økonomisk støtte til Thai, har finansdepartementet som er flyselskapets største aksjonær gitt sin støtte til omstillingsplanen.


Mangel på myndighetsstøtte kan gjøre det vanskelig for Thai Air å overleve den nåværende nedgangen i global luftfart, ifølge Shukor Yusof, grunnlegger av luftfartskonsulentfirmaet Endau Analytics.

"Jeg tror ikke noen nasjonale transportører i denne regionen kan overleve uten betydelig myndighetsstøtte, så vel som 3-4 års forlengelse av deres leasingkontrakter," sa Yusof. “Oppblussingen i smitte virker absolutt også mot kreditorene. Jo lenger pandemien går jo mindre sjanse har kreditorer og leasingselskap for å få pengene tilbake. ”

Thai Airways er ikke alene om å forsøke å få lettet gjelden, ettersom det meste av reiselivsbransjen globalt er rammet av pandemien.


Thai Airways har avvist et krav på 7,4 milliarder dollar fra dusinvis av leasingselskaper og motor leverandører, og sagt at de ikke er ansvarlige for pengene fordi de gjelder fremtidige utgifter og at kravet er pådratt etter at flyselskapet fikk konkursbeskyttelse.


Thai Airways-aksjen har steget 67% denne måneden før den ble suspendert av børsen tirsdag, med henvisning til den negative egenkapitalen som en mulig grunn for avnotering.
Comments


bottom of page