top of page

Thai Airways – Bytter flytype pĂ„ Oslo ruten neste sommer

Thai Airways er som sÄ mange andre flyselskaper i kne i disse tider, men det hindrer heldigvis ikke flyselskapet Ä se fremover. NÄ har de offentliggjort hvilke frekvenser de planlegger for sommersesongen 2021. I tillegg setter de inn en nyere og mer moderne flytype pÄ ruten mellom Bangkok og Oslo.

Foto: Wikimedia - Creative Commons


Tilbake til 2019 nivÄ pÄ rutene til de skandinaviske hovedstedene i 2021


Thai Airways melder at de i sommerperioden 2021 vil ha daglige flyvninger mellom Bangkok og henholdsvis KĂžbenhavn og Stockholm. Her vil de fortsette Ă„ fly med Boeing 777-300ER som de har gjort hittil. Sommerperioden starter 28. mars 2021 og varer til slutten av oktober.

Til Oslo vil de fly 5 ganger i uken, men nÄ med en Boeing 787-9 i stedet for Boeing 777-300ER som hittil. SÄ langt er dette den eneste ruten til Europa som er satt opp med denne flytypen.


Thai Airways har kun 2 fly av denne typen i flĂ„ten og har heller ikke flere i bestilling . Det vil si at de nok trenger to fly for Ă„ kunne operere ruten 5 dager i uken. Med mindre noe annet skjer vil da Oslo – Bangkok vĂŠre eneste ruten med denne flytypen. Thai's versjon av Boeing 787-9 er utstyrt med 30 seter i Royal Silk Class og 298 seter i Ăžkonomiklasse. Dette er en liten reduksjon i forhold til Boeing 777-300ER som har 42 seter i Business Class og 306 i Ăžkonomiklasse.


SĂ„ dette betyr at Oslo blir oppgradert med litt mindre men nyere maskiner


Maskinene som vil bli brukt er :


HS-TWA Phatthana Nikhom / àžžàž±àž’àž™àžČàž™àžŽàž„àžĄ

HS-TWB Phrom Buri / àžžàžŁàž«àžĄàžšàžžàžŁàž”



bottom of page