top of page

Thai: Bevis for korrupsjon er sendt til Finansdepartementet

Finansdepartementet har mottatt 18 dokumenter med bevis på korrupsjon og dårlig forvaltning hos Thai Airways. Bevisene ble levert av et samferdselsdepartementets panel for korrupsjon, i påvente av en fullstendig etterforskning,

Thai gjennomgår for øyeblikket en rehabiliteringsprosess, etter å ha søkt konkursbeskyttelse tidligere i år. Det er opplyst at det tidligere statlige foretaket har klart å akkumulere rundt 250 milliarder baht i gjeld.


Noen av bevisene mot Thai Airways ...

• Salg av rabatterte billetter til agenter


Lederen for korrupsjons panelet, Komkit Wongsomboon, sier at selgere av rabatterte billetter i flyselskapet fikk insentiver basert på antall solgte, ikke på verdien av billettene eller noe påvirkning av salgs underskudd. Han sier at praksisen med å selge rabatterte billetter til agenter koster flyselskapet milliarder baht hvert år.


• Korrupsjon i vedlikehold


Det er avdekket bevis for at overtidsbetalingen til vedlikeholdsarbeidere ble økt fra 1500 baht i timen til mellom 2000 og 3000 baht i timen, dette omhandler 200-300 ansatte. Denne inflasjonen førte til tap på 2 milliarder baht i året.


• Airbus-kjøpet


En katastrofal beslutning om å kjøpe 10 A340-fly for rundt 100 milliarder baht, etterfulgt av en påfølgende økning i vedlikeholdskostnader, resulterte i at flyselskapet tapte penger på hvert av flyene og på hver flytur. Det er forstått at 9 av dem er blitt parkert og lagres på U-Tapao flyplass (fmulig en ser de dukke opp som funky kafeer eller boutiquehoteller en gang i framtiden.


Flyselskapet, som en gang var nasjonens stolthet, blir nå gjort til skam internasjonalt og et skammelig eksempel på systemisk korrupsjon i de offentlige tjenestene i Thailand.Comments


bottom of page