top of page

Thai: Bevis for korrupsjon er sendt til Finansdepartementet

Finansdepartementet har mottatt 18 dokumenter med bevis pÄ korrupsjon og dÄrlig forvaltning hos Thai Airways. Bevisene ble levert av et samferdselsdepartementets panel for korrupsjon, i pÄvente av en fullstendig etterforskning,

Thai gjennomgÄr for Þyeblikket en rehabiliteringsprosess, etter Ä ha sÞkt konkursbeskyttelse tidligere i Är. Det er opplyst at det tidligere statlige foretaket har klart Ä akkumulere rundt 250 milliarder baht i gjeld.


Noen av bevisene mot Thai Airways ...

‱ Salg av rabatterte billetter til agenter


Lederen for korrupsjons panelet, Komkit Wongsomboon, sier at selgere av rabatterte billetter i flyselskapet fikk insentiver basert pÄ antall solgte, ikke pÄ verdien av billettene eller noe pÄvirkning av salgs underskudd. Han sier at praksisen med Ä selge rabatterte billetter til agenter koster flyselskapet milliarder baht hvert Är.


‱ Korrupsjon i vedlikehold


Det er avdekket bevis for at overtidsbetalingen til vedlikeholdsarbeidere ble Þkt fra 1500 baht i timen til mellom 2000 og 3000 baht i timen, dette omhandler 200-300 ansatte. Denne inflasjonen fÞrte til tap pÄ 2 milliarder baht i Äret.


‱ Airbus-kjþpet


En katastrofal beslutning om Ä kjÞpe 10 A340-fly for rundt 100 milliarder baht, etterfulgt av en pÄfÞlgende Þkning i vedlikeholdskostnader, resulterte i at flyselskapet tapte penger pÄ hvert av flyene og pÄ hver flytur. Det er forstÄtt at 9 av dem er blitt parkert og lagres pÄ U-Tapao flyplass (fmulig en ser de dukke opp som funky kafeer eller boutiquehoteller en gang i framtiden.


Flyselskapet, som en gang var nasjonens stolthet, blir nÄ gjort til skam internasjonalt og et skammelig eksempel pÄ systemisk korrupsjon i de offentlige tjenestene i Thailand.







bottom of page