top of page

Thai har fÄtt utsatt fristen med Ä sende inn rehabiliteringsplanen


Thai Airways International har fÄtt en mÄneds forlengelse pÄ fristen for Ä sende inn rehabiliteringsplanen som vil skissere hvordan virksomheten vil bli omstrukturert.


Thai sa fÞrst i en bÞrsnotering at rehabiliteringsplanen ville komme den 5. januar, men den 28. desember ba rehabiliterings planleggerne i en anmodning til Konkursretten om en mÄneds forlengelse, som retten nÄ har gitt.



Domstolen hadde tidligere godkjent Thai's rehabiliterings begjĂŠring 14. september og utnevnte deretter syv rehabiliterings planleggere som va nominerte av flyselskapet. Deretter sa flyselskapet at neste trinn etter godkjenningen var Ă„ utarbeide en rehabiliteringsplan.


I fÞlge den nye fristen mÄ Thai nÄ levere rehabiliterings planen innen 4. februar.


Siden flyselskapet fĂžrst antydet at de ville fĂžlge en restrukturering under konkursbeskyttelse, hadde markeds observatĂžrer og de som var involvert i prosessen varslet om en langvarig prosess i forhold til andre rehabiliterings prosesser i regionen.


Tilbake i november sa John Frangos, en partner ved advokatfirmaet Tilleke & Gibbins i Bangkok, til Cirium at han forventet at Thai Airways skulle ha planen klar i fĂžrste kvartal 2021, men la til at "forsinkelser er mulige".


Thai Airways sier i den siste uttalelsen at de ba om forlengelse fordi det trenger mer tid til Ă„ vurdere aspekter, inkludert "gjeldsstruktur, kapitalstruktur og organisasjonsstruktur" for Ă„ sikre at kreditorene er fornĂžyde nok med planen for Ă„ gi den tommelen opp .


“Dette kommer i tillegg til juridiske spĂžrsmĂ„l og kontraktsforpliktelser med ansatte, forretningspartnere og kreditorer; sĂ„ vel som i forbindelse med Ăžkonomiske estimater, kapasitet til tilbakebetaling av gjeld og fremtidige forretningsplaner, legges det til.


“Utformingen av rehabiliteringsplanen er derfor svĂŠrt viktig, og krever en grundig gjennomgang, og en detaljert analyse for Ă„ gi et rettferdig resultat for alle kreditorer, og dialog med kreditorer og alle interesser, i samsvar med ulike prinsipper for Ă„ sikre at rehabiliteringsplanen vil bli godkjent pĂ„ kreditor mĂžtet. ”



bottom of page