top of page

Thaidamer og mat

Noe jeg har observert og som jeg opplever til daglig og som er både morsomt og utrolig koselig er thaidamer og mat. Nå kan det sikkert sies mye om dette temaet, men i dag er det på vårt kjøkken det foregår. Noen dager lager hun mat til oss begge, noen dager lager jeg mat til oss begge, noe jeg liker veldig godt, og jeg har også inntrykk av at hun synes det er kjempegodt, ja mulig hun er en god skuespiller, men hjemmelaget potetmos, ja da jubler hun faktisk. Potet på thai er «man farang». Mine hjemmelagede fiskekaker, hmmmmm «kanom» sier hun, og «kanom» betyr godteri på thai. Brød vil du fort oppdage er veldig forskjellig fra brød i hjemlandet. Brød her er ofte bare som loff, og gjerne søtt, så siden godterier er «kanom» på thai, så er søtt loffaktig brød «kanom bang». Andre ganger så lager hun sin mat og jeg min. Slik var denne dagen.

Det tar betydelig mer tid å tilberede thaimat en farangmat for det skal pokkes og pokkes en god del pluss pluss. Da fikk jeg jo tid til den daglige trimturen mellom soiene før jeg starter med mitt enkle morgenmåltid. I soiene er livet i gang for lengst. Bikkjene har sluttet å gnelle og de som driver bizznizz i gatene har åpnet sjappene sine. Til og med de som griller kjøtt har fått varme i grillen. Jeg har en liten mistanke om at det grillkjøttet som ikke ble solgt i går er det første som kommer på grillen i dag. Kjøtt på thai er «nua».

Thaifeber

Noen danske og norske menn pleier å sitte på samme plass i en bar/restaurant hver morgen, den førte LEO er allerede åpnet og praten er godt i gang. Kanskje det er meg dem kakler om… den norske tullingen som kommer susende forbi hver morgen. Det er her jeg snur og drar tilbake, tilbake til kjøkkenet der min kjære fortsatt pokker og pokker,,, pokk pokk pokk :D :D :D Det er sjarmen, og fra balkongen hører jeg at det pokkes andre plasser også, så jeg er nok ikke alene om å bivåne dette fenomenet :D Det ble meg forresten fortalt at navnet på retten «papaya pokk pokk» kommer nettopp fra denne pokkingen i morteren, pokk pokk pokk 😊.


Det som er gjengs er at hun lager passelig posjon til seg selv, det hun tror hun kommer til å spise, som oftest er magen mett før øynene, hun lager nok minst dobbelt så mye som hun spiser. Jeg har vent meg til å lage dobbelt så mye til meg selv en det jeg spiser. Årsaken er enkel. Thaier liker å ha mange retter, mange smaker og mange valg på bordet. Men vi enkle faranger er godt fornøyd med et par skiver med egg og bacon til frokost. Hun har ikke oppdaget mitt lille "genitrekk" ennå, hvorfor lager han så mye, kanskje han er veldig sulten?? Hehe,,,, men utrolig fint å se at hun setter pris på min mat også da, hun er ikke beskjeden heller, bare utrolig glad i mange smaker og retter :D For thaier er dette helt normalt. De spiser mer en gjerne fra hverandres fat og deler broderlig på alle smaker og retter. Et par spisepinner (da giapp) og en skei (chon) i andres fat er ikke så farlig, det er sånn det skal være. Da var frokost fortært, ha en fin dag alle sammen.Av: Knut Johansen

Comentarios


bottom of page