top of page

Thailand avkriminaliserer Abort

Det thailandske kabinettet har godkjent en endring av landets lover som tillater abort i løpet av de første 12 ukene av svangerskapet. Regjeringens nestleder Ratchada Thanadirek bekreftet endringen i en pressemelding i går.“Kabinettet har godkjent å endre abortloven i Thailand straffelov, seksjon 301, for kvinner som ikke er mer enn 12 uker i svangerskapet, kan aborteres lovlig. Denne graviditetsperioden er en trygg periode for abort bekreftet av Medical Council of Thailand og The Royal Thai College of the Obstetricians and Gynecologists. ”


I Thailand styres abort av den thailandske straffeloven, som bestemmer at abort i tilfelle graviditet over 12 uker kan straffes med opptil 6 måneders fengsel og / eller en bot på opptil 10 000 baht.


I februar bestemte forfatningsdomstolen at en del av straffeloven var ulovlig for å ikke ha holdt menn like ansvarlige for ulovlige aborter. Dommen uttalte at menn som presser sine partnere for å søke ulovlige aborter, også må holdes juridisk ansvarlige og beordret at seksjonen ble endret innen 13. februar 2021.

Comments


bottom of page