top of page

Thailand: DLT relanserer Walk-in-tjenester

Walk-in-tjenester er igjen tilgjengelig på trafikkstasjoner over hele landet, ifølge Department of Land Transport (DLT).
DLT Thailand førerkort

Alle som ønsker å fornye sitt thailandske førerkort kan nå ta en "eLearning" teoriprøve gjennom DLTs nettside, som også har et "for utlending"-alternativ.


For å fornye førerkortet, så må en ta med den beståtte 'eLearning'-teoriprøven og legeattesten til nærmeste trafikkstasjon (DLT). En trenger ikke å bestille time.


Alternativt kan de som ønsker å fornye sertifikatet uten å ta eLearning-teoriprøvern trene og ta en test på hvilket som helst av DLTs kontorer, så lenge de tar med seg originalt førerkort, ID og legeattest. Det vil imidlertid ta lengre tid.


I tillegg kan innehavere av toårige førerkort som ønsker å bytte til femårige førerkort, personer som trenger erstatning for tapte eller ødelagte førerkort, og de som søker for første gang på thai eller engelsk, også bruke walk-in tjenesten.


Hvis du ikke ønsker å vente, kan du fortsatt reservere en avtale gjennom DLT Smart Queue-tjenesten.

Trafikkstasjonene vil prioritere forhåndsbestilte avtaler først. De som benytter Walk-in vil først måtte få sin dokumentasjon undersøkt av en offiser, før de får en avtalt tid for oppmøte.


DLT advarer publikum om at det er mye svindel fra personer som hevder at de kan skaffe deg et førerkort utenfor DLTs systemer. DLT ber publikum om ikke å la seg lure av slike som kan misbruke dine personlige dokumenter og informasjon. Den eneste måten å få eller fornye et førerkort i Thailand er gjennom DLT.


Du kan rapportere slik aktivitet til DLTs 24-timers hotline, 1584.


Underdirektør for DLT, Seksom Akkaphan, sa at DLT skrotet walk-ins under pandemien som et Covid-19-forebyggende tiltak. I 2023 har Thailands Covid-19-situasjon roet seg, så tiltaket er ikke lenger nødvendig, sa Seksom.
Kilde: The Thaiger I DLT

Commentaires


bottom of page