top of page

Thailand: DLT relanserer Walk-in-tjenester

Walk-in-tjenester er igjen tilgjengelig pÄ trafikkstasjoner over hele landet, ifÞlge Department of Land Transport (DLT).
DLT Thailand fĂžrerkort

Alle som Þnsker Ä fornye sitt thailandske fÞrerkort kan nÄ ta en "eLearning" teoriprÞve gjennom DLTs nettside, som ogsÄ har et "for utlending"-alternativ.


For Ä fornye fÞrerkortet, sÄ mÄ en ta med den bestÄtte 'eLearning'-teoriprÞven og legeattesten til nÊrmeste trafikkstasjon (DLT). En trenger ikke Ä bestille time.


Alternativt kan de som Þnsker Ä fornye sertifikatet uten Ä ta eLearning-teoriprÞvern trene og ta en test pÄ hvilket som helst av DLTs kontorer, sÄ lenge de tar med seg originalt fÞrerkort, ID og legeattest. Det vil imidlertid ta lengre tid.


I tillegg kan innehavere av toÄrige fÞrerkort som Þnsker Ä bytte til femÄrige fÞrerkort, personer som trenger erstatning for tapte eller Þdelagte fÞrerkort, og de som sÞker for fÞrste gang pÄ thai eller engelsk, ogsÄ bruke walk-in tjenesten.


Hvis du ikke Ăžnsker Ă„ vente, kan du fortsatt reservere en avtale gjennom DLT Smart Queue-tjenesten.

Trafikkstasjonene vil prioritere forhÄndsbestilte avtaler fÞrst. De som benytter Walk-in vil fÞrst mÄtte fÄ sin dokumentasjon undersÞkt av en offiser, fÞr de fÄr en avtalt tid for oppmÞte.


DLT advarer publikum om at det er mye svindel fra personer som hevder at de kan skaffe deg et fÞrerkort utenfor DLTs systemer. DLT ber publikum om ikke Ä la seg lure av slike som kan misbruke dine personlige dokumenter og informasjon. Den eneste mÄten Ä fÄ eller fornye et fÞrerkort i Thailand er gjennom DLT.


Du kan rapportere slik aktivitet til DLTs 24-timers hotline, 1584.


UnderdirektÞr for DLT, Seksom Akkaphan, sa at DLT skrotet walk-ins under pandemien som et Covid-19-forebyggende tiltak. I 2023 har Thailands Covid-19-situasjon roet seg, sÄ tiltaket er ikke lenger nÞdvendig, sa Seksom.




Kilde: The Thaiger I DLT

bottom of page