top of page

Thailand er fortsatt feriefavoritt

Reisebyrået Tickets bookingstatistikk viser at årets vinterreiser følger i prepandemitidens fotspor med klassiske favoritter som Thailand og Kanariøyene i spissen.

Thailand Krabi

Thailand og Kanariøyene opprettholder dermed sin popularitet og viser at frosne nordmenn foretrekker velprøvde reisemål når de planlegger vinterferien sin.


Årets vinterreiser ser ut til å bli en blanding av tradisjon og nye opplevelser viser reisebyrået Tickets siste bookingstatistikk. De fem mest populære reisemålene denne vinteren er alle i Thailand og på Kanariøyene, akkurat som i 2019, før pandemien rystet reiseverdenen.


- Det er gledelig å se disse ferieklassikerne høyt på listen. Det indikerer at folks reiselyst er tilbake til slik den var før pandemien. Vi lengter etter sol, avslapning og et miljøskifte, og da velger vi steder vi er tryggest på, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Thaifeber Facebook

Det er ingen overraskelse at Thailand fortsetter å være en magnet for oss nordboere med sin rike kultur, fantastiske mat og evnen til å kombinere storbypuls med fantastiske strender. Kanariøyene, med Gran Canaria og Tenerife på toppen, tilbyr en perfekt blanding av avslapning og eventyr, og deres stabile popularitet gjenspeiler vår tidløse dragningen mot sol og varme i vintermånedene.


På listen over de 10 mest etterspurte reisemålene, ligger halvparten i Spania. Det er heller ikke uventet at Bangkok og Phuket topper listen over de thailandske reisemålene. Blant de tre nye destinasjonene som har kommet inn på topp ti-listen er Malaga, Alicante og Miami.


Mest populære reisemål i vinter:

  1. Gran Canaria (2)

  2. Bangkok (1)

  3. Tenerife (4)

  4. Phuket (7)

  5. London (5)

  6. Alicante (Ny)

  7. Malaga (Ny)

  8. Ho Chi Minh City (10)

  9. Barcelona (Ny)

  10. Miami (Ny)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avreiseperiode desember 2023 til februar 2024. Tall i parentes er plasseringen for samme periode i 2019/2020.


Om Ticket

Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  


Kilder: Ticket.no

Comments


bottom of page