top of page

Thailand har det høyeste antallet ville tigre i Sørøst-Asia

Thailand har det høyeste antallet ville tigre i Sørøst-Asia takket være et nasjonalt bevaringsprosjekt.

Tiger Thailand

På en arrangement i forbindelse med den internasjonale tigerdagen som ble holdt i Bueng Chawak Chalermphrakiat i Suphan Buri, sa minister for naturressurser og miljø Varawut Silpa-archa, at dette i stor grad skyldes National Strategy for Tiger Conservation, et program som har vært implementert siden 2010.


«Thailands planer for bevaring av tiger og Bestandøkning er sertifisert etter internasjonale standarder. Vi har forbedret kjerneområdene deres ved å bruke den nyeste teknologien og smarte patruljesystemer,» sa Varawut.


I løpet av det siste tiåret vokste bestanden av ville tigere i dyrereservatene Huai Kha Khaeng og Thungyai fra 42 til 100, delvis takket være et smart patruljesystem. Dette patruljesystemet er nå satt opp i 213 vernede skogsparker.

Direktøren for Wildlife Conservation Office understreket viktigheten av å bevare skogene som er tigrenes naturlige habitat for å holde bestanden stabil.


«Å bevare tigre betyr å bevare skogene der dyrene lever. Det biologiske mangfoldet i et område korrelerer alltid med tigerbestanden. Vi har sett poteavtrykk via kameraene som er installert i nasjonalparker og dyrereservater, og det er anslått at det er 148–149 tigre i skogene, det høyeste antallet i Sørøst-Asia.»


Phadet Laithong, direktør for avdelingens Wildlife Conservation Office, sa at India har den høyeste tigerbestanden i verden.Men Varawut sa at Thailand har som mål å forbli landet med flest tigre i Sørøst-Asia, og øke bestanden ytterligere frem til 2034.


KILDE: Bangkok Post


Comments


bottom of page