top of page

Thailand har det hĂžyeste antallet ville tigre i SĂžrĂžst-Asia

Thailand har det hĂžyeste antallet ville tigre i SĂžrĂžst-Asia takket vĂŠre et nasjonalt bevaringsprosjekt.

Tiger Thailand

PĂ„ en arrangement i forbindelse med den internasjonale tigerdagen som ble holdt i Bueng Chawak Chalermphrakiat i Suphan Buri, sa minister for naturressurser og miljĂž Varawut Silpa-archa, at dette i stor grad skyldes National Strategy for Tiger Conservation, et program som har vĂŠrt implementert siden 2010.


«Thailands planer for bevaring av tiger og BestandÞkning er sertifisert etter internasjonale standarder. Vi har forbedret kjerneomrÄdene deres ved Ä bruke den nyeste teknologien og smarte patruljesystemer,» sa Varawut.


I lÞpet av det siste tiÄret vokste bestanden av ville tigere i dyrereservatene Huai Kha Khaeng og Thungyai fra 42 til 100, delvis takket vÊre et smart patruljesystem. Dette patruljesystemet er nÄ satt opp i 213 vernede skogsparker.

DirektĂžren for Wildlife Conservation Office understreket viktigheten av Ă„ bevare skogene som er tigrenes naturlige habitat for Ă„ holde bestanden stabil.


«Å bevare tigre betyr Ă„ bevare skogene der dyrene lever. Det biologiske mangfoldet i et omrĂ„de korrelerer alltid med tigerbestanden. Vi har sett poteavtrykk via kameraene som er installert i nasjonalparker og dyrereservater, og det er anslĂ„tt at det er 148–149 tigre i skogene, det hĂžyeste antallet i SĂžrĂžst-Asia.»


Phadet Laithong, direktÞr for avdelingens Wildlife Conservation Office, sa at India har den hÞyeste tigerbestanden i verden.Men Varawut sa at Thailand har som mÄl Ä forbli landet med flest tigre i SÞrÞst-Asia, og Þke bestanden ytterligere frem til 2034.


KILDE: Bangkok Post


bottom of page