top of page

Thailand har et av de hĂžyeste tapene av turisme inntekter i verden


Thailand har et av de hÞyeste tapene av turisme inntekter i verden med et tap pÄ 37,504 millioner USD.


Landet ligger pÄ fjerde plass pÄ en liste som er publisert av selskapet Official ESTA, for og vise den Þkonomiske innvirkningen Covid-19-pandemien har pÄ den globale reiselivsnÊringen.


  • Som landet med flest rapporterte tilfeller av Covid-19, har USA hadd det stĂžrste fallet i turisme inntekter med et totalt tap pĂ„ 147,245 millioner USD

  • Spania det nest stĂžrste inntektstapet pĂ„ 46,707 millioner USD

  • Frankrike er verdens mest besĂžkte land med over 89 millioner turister hvert Ă„r, men pĂ„virkningen av COVID-19 har resultert i et samlet inntektstap pĂ„ 42 036 millioner USD

  • De karibiske Ăžyene utgjĂžr 50% av de som har hatt det hĂžyeste prosentvise tapet i BNP, med Aruba, Turks- og CaicosĂžyene, Antigua og Barbuda, St. Lucia og Grenada som alle er rangert pĂ„ listen over de 10 mest berĂžrte


Reise og turisme er en av nÊringene som er blitt svÊrt hardt rammet av Covid-19, og mange land har ikke hadd noe annet valg, enn Ä stenge grensene for turister i flere mÄneder pÄ grunn av det globale pandemiutbruddet.


Som et resultat av disse reiseforbudene ble et stort antall flyreiser og helligdager avlyst i lÞpet av 2020, noe som etterlot verdens turisme pÄ et lavest mulig nivÄ.


I 2019 bidro global reise og turisme 8,9 billioner USD til verdens BNP, men pÄ grunn av pandemien resulterte den Þkonomiske innvirkningen av Covid-19 pÄ verdens turismen i et totalt inntektstap pÄ 935 milliarder USD pÄ verdensbasis de fÞrste ti mÄnedene av 2020.


ESTA har sett pÄ det stÞrste inntektstapet og den hÞyeste prosentandelen av BNP som er tapt per land for Ä avslÞre hvilke land som har blitt Þkonomisk mest pÄvirket av tapet av turisme forÄrsaket av Covid-19. Du kan se alle funnene her.


Landene med det stÞrste inntektstapet pÄ grunn av Covid-19:





bottom of page