top of page

Thailand: Ny innreiseavgift trer i kraft i juni

Tirsdag godkjente den thailandske regjeringen den nye innreiseavgiften som trer i kraft i juni.

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn sa til Bloomberg. at alle besøkende som ankommer med fly vil måtte betale en avgift på 300-baht, og at de som kommer inn i landet via vann- og landtransport vil måtte betale en avgift på 150-baht.


Phiphat sa at avgiften var lavere for de som ankom via land og vann, fordi de mest sansynlig kun ville bli i landet i noen få dager. Besøkende som ikke overnatter vil bli fritatt for gebyret.

Flypriser Thailand Norge

Regjeringen forventer å kreve inn rundt 3,9 milliarder baht i avgifter i år og en del av summen skal brukes til å gi helse- og ulykkes dekning for turister under oppholdet i landet.


"innreiseavgiften vil dekke behandling for turister. Fra 2017 til 2019 brukte utenlandske turister tjenester ved offentlige sykehus, og det kostet staten så mye som 300-400 millioner baht," sa Phiphat.

Utenlandske turistankomster kan nå så høyt som 30 millioner i år, nesten en tredobling fra 11,2 millioner i fjor, ifølge enkelte estimater. Ankomstene i 2019 var rekordhøye 40 millioner.


Myndighetene har lenge vurdert en innreiseavgift for utenlandske reisende, men innføringen ble forsinket av pandemien. Avgiften er også blitt kritisert av den lokale reiselivsnæringen. En del av avgiften vil også hjelpe å finansiere utviklingen av lokale turistattraksjoner.


Avgiften vil bli lagt til flybillettprisene, mens løsningen for innkreving fra landreise ennå ikke er bestemt.

Visum Thailand

Wuthichai Luangamornlert, administrerende direktør for Siam Park City, operatøren av Siam Amazing Park i Bangkok, sa at han ønsket avgfiten velkommen, men la til at "innkreving av gebyrene og streng kontroll av pengebruken må sikres for å unngå problemer som kan oppstå i fremtiden".


Aksjene til flere reise- og reiselivsbedrifter falt i på Bangkoks børsen (SET) etter nyheten. AOT (Airports of Thailand) falt så mye som 1,7 % og en indeks over tur- og fritidsselskaper trakk seg tilbake så mye som 1,6 %, til det laveste på en uke.Kilde: Bloomberg

Yorumlar


bottom of page