top of page

Thailand: Ny innreiseavgift trer i kraft i juni

Tirsdag godkjente den thailandske regjeringen den nye innreiseavgiften som trer i kraft i juni.

Turistminister Phiphat Ratchakitprakarn sa til Bloomberg. at alle besÞkende som ankommer med fly vil mÄtte betale en avgift pÄ 300-baht, og at de som kommer inn i landet via vann- og landtransport vil mÄtte betale en avgift pÄ 150-baht.


Phiphat sa at avgiften var lavere for de som ankom via land og vann, fordi de mest sansynlig kun ville bli i landet i noen fÄ dager. BesÞkende som ikke overnatter vil bli fritatt for gebyret.

Flypriser Thailand Norge

Regjeringen forventer Ă„ kreve inn rundt 3,9 milliarder baht i avgifter i Ă„r og en del av summen skal brukes til Ă„ gi helse- og ulykkes dekning for turister under oppholdet i landet.


"innreiseavgiften vil dekke behandling for turister. Fra 2017 til 2019 brukte utenlandske turister tjenester ved offentlige sykehus, og det kostet staten sÄ mye som 300-400 millioner baht," sa Phiphat.

Utenlandske turistankomster kan nÄ sÄ hÞyt som 30 millioner i Är, nesten en tredobling fra 11,2 millioner i fjor, ifÞlge enkelte estimater. Ankomstene i 2019 var rekordhÞye 40 millioner.


Myndighetene har lenge vurdert en innreiseavgift for utenlandske reisende, men innfÞringen ble forsinket av pandemien. Avgiften er ogsÄ blitt kritisert av den lokale reiselivsnÊringen. En del av avgiften vil ogsÄ hjelpe Ä finansiere utviklingen av lokale turistattraksjoner.


Avgiften vil bli lagt til flybillettprisene, mens lÞsningen for innkreving fra landreise ennÄ ikke er bestemt.

Visum Thailand

Wuthichai Luangamornlert, administrerende direktÞr for Siam Park City, operatÞren av Siam Amazing Park i Bangkok, sa at han Þnsket avgfiten velkommen, men la til at "innkreving av gebyrene og streng kontroll av pengebruken mÄ sikres for Ä unngÄ problemer som kan oppstÄ i fremtiden".


Aksjene til flere reise- og reiselivsbedrifter falt i pÄ Bangkoks bÞrsen (SET) etter nyheten. AOT (Airports of Thailand) falt sÄ mye som 1,7 % og en indeks over tur- og fritidsselskaper trakk seg tilbake sÄ mye som 1,6 %, til det laveste pÄ en uke.



Kilde: Bloomberg

bottom of page